Jorge Leonardo Obregon Rojas.
 

 MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix
POTVRĐENA JE KVALITETA

Ostao je dužan treneru Tomiću, a sada bi mogao biti jedno od najugodnijih iznenađenja proljetne Rijeke!

Kolumbijac u velikom stilu završio jesensku polusezonu, u klubu se nadaju takvim igrama i u nastavku
Piše: Siniša LončarObjavljeno: 05. siječanj 2022. 07:06

Za Jorgea Obregona, 24-godišnjeg kolumbijskog brzonogog napadača, koji je ljetos dres NK Varaždin zamijenio onim HNK Rijeka, navijači i sportska javnost u “gradu koji teče” dali su palac gore još dok su se vodili “dugometražni” pregovori čelnika s Rujevice i kluba koji je ispao iz najboljeg ranga hrvatskog nogometa.

Možda upravo u tome leži činjenica da je snažni Kolumbijac minule polusezone ostao poprilično toga dužan treneru Goranu Tomiću, momčadi, a onda i svim ljubiteljima riječkih Bijelih, koji dobro pamte njegova tri pogotka dok je branio boje kluba iz “baroknog grada”.

Naime, kako su se Varaždinci pokazali kao tvrdi pregovarači, Obregon se momčadi s Kvarnera priključio tek 5. srpnja, pred sam kraj priprema u Kranjskoj Gori (ljetne pripreme Rijeka je započela 14. lipnja 2021. na Rujevici), izgubivši time mogućnost da potpuno spreman uđe u visok ritam igara, budući da je uz početak prvenstva Rijeka igrala i europske utakmice. Uostalom, “pripreme su temelj svega, bez pravih priprema nema pravog nogometa”, rekao je nedavno Josip Drmić...

U uvodnim susretima Tomić je Obregona koristio uglavnom kao džokera s klupe, odnosno, zamjenu za ubojitog švicarskog reprezentativca Josipa Drmića. U prilog tome ide i svega 455 minuta provedenih u igri ove polusezone. Vidjela se želja da se što prije uklopi u momčad, no to veliko htijenje često bi rezultiralo i pogreškama, koje su uglavnom bile plod nedostatka snage, odnosno, posljedica igre bez pravih priprema. Tijelo jednostavno nije moglo pratiti želje i kreacije. No, kako je forma momčadi kolektivno počela padati, Obregon je počeo rasti. Očito je i dodatno trenirao, dobio je na eksplozivnosti, “skinuo” nekoliko kilograma i strpljivo čekao svoju priliku.

Potvrda kvalitete stigla je u najbolje vrijeme, u najvažnijoj utakmici polusezone, u eliminacijskom susretu Hrvatskog nogometnog kupa protiv Dinama (1. prosinca), u kojem je Obregon tek drugi put bio u početnoj postavi. Prigodu je iskoristio, načeo je mrežu Modrih za, na kraju, veliki uspjeh svoje momčadi. Već u idućoj utakmici, prvenstvenoj (4. prosinca), Kolumbijac postiže i svoj prvi prvenstveni pogodak protiv Hrvatskog dragovoljca, a polusezonu završava i drugim pogotkom (protiv Istre 1961) za važna tri boda Rijeke. Dodamo li tome i tri asistencije u prvenstvu, generalni učinak 24-godišnjeg Kolumbijca ove polusezone je sasvim sigurno zadovoljavajući s obzirom na minute provedene na terenu.

Nakon priprema, koje Riječani počinju sutra, prvih koje će u cijelosti proći s Tomićem i njegovim stručnim stožerom, Obregon bi mogao postati najugodnije iznenađenje proljetne Rijeke. Još ako zaigra u vršku napada zajedno s kolegom Drmićem, a pokazalo se da itekako mogu igrati zajedno i to vrlo dobro (hint: Dinamo), njegov učinak mogao bi biti važan kotačić u hvatanju Europe, glavnog klupskog cilja, kao i onih drugih ciljeva o kojima glasno pričaju samo najžešći navijači. Možda je tako i bolje...

OBREGON ZA VARAŽDIN

U prvenstvu...

45 odigranih utakmica

10 postignutih pogodaka

U Kupu...

3 odigrane utakmice

1 postignuti pogodak

Ukupno...

48 odigranih utakmica

11 postignutih pogodaka

OBREGON ZA RIJEKU

U prvenstvu...

18 odigranih utakmica

2 postignuta pogotka

U Kupu...

3 odigrane utakmice

3 postignuta pogotka

U Europi...

6 odigranih utakmica

0 postignutih pogodaka

Ukupno...

27 odigranih utakmica

5 postignutih pogodaka

24 godine u ožujku je proslavio kolumbijski napadač

0,9 milijuna eura vrijednost je Obregona prema TM-u

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
29. travanj 2024 17:06