POLJUDSKI SPUST

Osvojili samo 2 od 12 bodova: Krstičević mora objasniti gdje je nestala čarolija iz Milana

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 17. rujan 2012. 10:56

Rezultatski pad nije zaustavljen niti u Zaprešiću. Hajduk je nastavio “kliziti”, Bijeli su uzeli tek dva boda u zadnje četiri utakmice. Premda je statistika lošija od igre, 2 od 12 je ipak mizernih 17%. Ali, ni postotci nisu ono najgore. Najteže od svega je kada se problemi i činjenice skriju pod plaštom svih drugih čimbenika koji utječu na konačni ishod.

Hajduk je u Rijeci brutalno oštećen, sudačka pogreška uzela je Bijelima zasluženi bod. U Zaprešiću je ostala dvojbena situacija iz zadnje minute, ali rezultat je sačuvao sjajni Blažević. Međutim, ta je odluka podigla nervozu, generirala ponašanje Krstičevića kojim je natjerao izvjestitelje s utakmice da zaborave kako se igralo u 90 minuta dvoboja.

Međutim, za Hajduk i njegova trenera to je važnija tema. Objasniti što se događa s Bijelima, zašto su od Velike Gospe osvojili samo dva boda i gdje je nestala njihova čarolija iz epizoda kontra Splita, iz Milana... Gdje je nestao Hajduk koji je početkom kolovoza bio lider prvenstva sa 10 od 12 bodova? To su pitanja s kojima se treba pozabaviti trener Bijelih, a o suđenju neka govori sportski direktor ili predsjednik kluba. Krstičević ima dovoljno tema što proizlaze iz rezultata, tim više što se serije ciklički ponavljaju pa imamo “deja vu” osjećaj. Kao da smo sve već negdje vidjeli.

Prošlu sezonu Krstičevićev Hajduk zaključio je s četiri poraza u nizu. Za podsjetnik, igrali su kontra Osijeka (1:2), Lučkog (1:2), Intera (0:1) i Lokomotive (0:1). Danas je momčad ponovno u seriji od četiri utakmice bez pobjede, ali upisali su dva remija. I protivnici slični kao u seriji s kraja prošlog prvenstva, jer Bijeli su zaigrali s Lokomotivom (0:2), Osijekom (1:1), Rijekom (0:1) i Interom (1:1). U Zaprešiću je Hajduk odigrao kvalitetno prvo poluvrijeme. Dominantno, ali i neefikasno. Nisu uspjeli riješiti utakmicu i kazna je stigla u drugom.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. rujan 2024 12:16