Gonzalo Garcia na treningu Istre 1961
 DUSKO MARUSIC/CROPIX
(NE)OČEKIVANI PROBLEM

Otišao iz Pule igrati za reprezentaciju pa ‘nestao‘, trener priznao: ‘Ne znam gdje je...‘

Je li doista u tome problem? Hrvatski prvoligaš naišao je na novu neobičnu situaciju
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 16. listopad 2021. 08:33

Ovo je jesenska priča o vizama i evergreen baskijske selekcije o vizijama. Dugo se okruženje Istre bavilo nedolaskom potpisanih igrača u ljeti, Obanora i Solomona. Nakon par mjeseci čekanja Obanor se pojavio, a Solomon nije. Obojica su imali problem vize, a kako ovaj drugi nije ostvario istu, raskinuli su se ugovori. Obanor je stigao, ali i čvrsto grije klupu.

Od ovog tjedna postoji još jedna priča o vizi. Naime, Mahmoud Abdallahi prošlog je tjedna otišao u reprezentaciju Mauritanije. Igrao je protiv Tunisa 7. listopada (0:3) prvo 83 minute, a tri dana kasnije s istim suparnikom sjedio je na klupi. No, od nedjelje nije se do petka vratio u Pulu, a navodno je i kod njega sada neka problematična priča oko “papira”. Abdallahi tako sigurno neće nastupiti u Velikoj Gorici, a cinici bi kazali da ionako u prošlim utakmicama nije bio “u igri”. Odigrao je sjajnu utakmicu s Osijekom i doprinio pobjedi, a onda je utonuo u sivilo. Kako Serderov ipak neće biti startati, nego će krenuti s klupe, Istrina formacija za Goricu bit će relativno “tanka”.

- Svjesni smo jačine našeg domaćina, a u što sam se uvjerio i u prvoj utakmici u Puli. Imaju vrlo dobru organizaciju igre, odličnu tranziciju i vrlo su opasni jer znaju u kontri točno što trebaju raditi. Gorica ima i više pojedinaca koji mogu prelomiti utakmicu svojim potezom, kao što je to recimo učinio Lovrić slobodnim udarcem s distance u Puli. Pokazali su to i u Šibeniku, gdje je sjajan realizator bio Fruk - odao je puni respekta za suparnike Gonzalo Garcia dodajući, prilično rezignirano.

- Ne, Abdallahija neće biti u Gorici. Ne znam gdje je, samo znam da ga nema tu.

Abdallahijev pogodak protiv Rijeke:



U međuvremenu razbolio se i Hujber. Temperatura ga je zaustavila, iako se još može očekivati da će nakon posljednjeg treninga pokazati da je O.K. Vraća se Marin, koji će zauzeti mjesto na lijevom beku, a Navarro se vratiti na desni bok.

- Moramo biti vrlo fokusirani pogotovo u organizaciji igre. Budemo li kontrolirali loptu, onda ćemo se lakše i suprotstaviti suparniku. Taktički nećemo odustajati od našeg stila igre, samo to moramo činiti bolje nego što smo radili u prošlim utakmicama. Ovo nije najvažnija utakmica, ključno će biti urađeno u 36 kola.

Mladi napadač Beljo je postao standardan. Učinak mu je vrlo dobar, postigao je tri pogotka uz jednu asistenciju. Statistički je bolji samo Bande, koji ima upisana četiri pogotka i jednu asistenciju. Oni će biti adut za ofenzivnu igru.
-Igramo s vrlo jakim suparnikom koji ima pojedince koji mogu iz ničega postići gol i riješiti stvari. Moramo dati sve od sebe, nametnuti našu igru i nadmetati se. Oni su opasni iz tranzicije, znamo to dobro, ali trudit ćemo se da ih zaustavimo i ostvarimo pozitivan rezultat - podvukao je trener.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 01:51