Rijeka i Belupo igrat će ponovno najranije u drugoj polovici siječnja
 SRDJAN VRANCIC/CROPIX
NOVA ODGODA

Otkazana još jedna utakmica HNL-a zbog koronavirusa, Rijeka ima čak pet zaostalih dvoboja

Trebalo se igrati u nedjelju od 15 sati, ali u koprivničku svlačionicu opet se probio virus...
Piše: Ivan VrankovečkiObjavljeno: 18. prosinac 2020. 19:44

Utakmica Slavena Belupa i Rijeke u 16. kolu HT Prve lige, koja je trebala biti odigrana u Koprivnici u nedjelju, 20. prosinca s početkom u 15 sati, odgođena je zbog zaraze koronavirusom igrača Slaven Belupa. Odluka je donesena temeljem članaka 4. i 54. Propozicija natjecanja Hrvatski telekom Prve lige za natjecateljsku godinu 2020./21.

Naime, u redovima koprivničkog prvoligaša četiri su pozitivna igrača, što je otkriveno na testiranju nakon što su neki od njih pokazivali simptome bolesti COVID-19. Slaven Belupo dostavio je 18. prosinca dokumentaciju i obavijest da je kod njihovih nogometaša potvrđena zaraza koronavirusom, zbog čega je nadležni epidemiolog odredio samoizolaciju za još trojicu igrača koji su bili bliski kontakti zaraženih (igrači koji su do sada preboljeli koronavirus izuzeti su od izolacije), a testiranje se nastavlja kod još nekoliko igrača koji imaju simptome. Stoga NK Slaven Belupo ne može igrati utakmicu 16. kola HT Prve lige Slaven Belupo - Rijeka pa će ista biti odigrana u prvom mogućem terminu u proljetnom dijelu sezone.

Novi datum naknadno

U obrazloženju odluke povjerenika natjecanja HT Prve lige, Josipa Breznog, između ostaloga stoji:

“Sukladno propisima HNS-a i odluci Natjecateljske komisije HNS-a sa sjednice održane 6. kolovoza 2020. godine, kojom je dano ovlaštenje povjerenicima natjecanja za odgodom pojedine utakmice u slučaju da u samoizolaciji bude šest ili više igrača istog kluba, neophodno je donijeti odluku o odgodi utakmice. Prema odredbama Pravilnika o nogometnim natjecanjima i Propozicija natjecanja, odgođene utakmice moraju se odigrati u prvom mogućem slobodnom terminu, o čemu će se odluka donijeti naknadno.”

Rijeak pet utakmica manje!

Koprivničanci i Riječani tako su prvenstvenu polusezonu završili bez svih odrađenih utakmica, s time da je mnogo veći “dužnik” Rijeka - momčad Simona Rožmana morat će u nastavku sezone odraditi čak pet ligaških utakmica! Koprivničancima je, pak, ovo jedina neodigrana utakmica u prvom dijelu prvenstva, koji će završiti na šestom mjestu tablice.

Linker
26. lipanj 2022 17:19