Srdjan Vrancic / CROPIX
KALKULACIJE

OTKRIVAMO MOGUĆNOST NAJLUĐEG RASPLETA U POVIJESTI HNL-A Evo kako Rijeka može do titule s istim brojem bodova kao Dinamo i kakva je uloga Hajduka

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 30. travanj 2018. 10:02

Matjaž Kek nakon utakmice je istaknuo da ga ne zanimaju kalkulacije i zbrajanje bodova već samo prva iduća utakmica. Razumljivo je i zašto, iako su Bijeli na minus šest od Modrih, razlika je to koju ne mogu nadoknaditi u dvije utakmice.

Zašto? Iz jednostavnog razloga što se u slučaju izjednačenog broja bodova radi dodatna tablica rezultata koje su u međusobnim utakmicama tijekom prvenstva postigli klubovi s jednakim brojem bodova. Rijeka i Dinamo su tu izjednačeni po pitanju bodova i gol razlike pa se primjenjuje treći kriterij, onaj većeg broja golova postignutih golova u gostima u čemu je Dinamo u prednosti za jedan pogodak. Da je u subotu završilo 0:2 priča bi bila drugačija…

Doduše, postoji jedna opcija po kojoj bi Rijeka bila prvak s istim brojem bodova kao i Dinamo, ali ista uključuje doista nevjerojatan scenarij u kojem bi s istim brojem bodova završio i Hajduk.

U tom slučaju bi se zatvorio krug tri momčadi, a Riječanima bi za titulu trebala pobjeda od dva pogotka razlike protiv Hajduka. No da taj scenarij postane opcija Splićani bi u zadnje kolo morali ući s tri boda prednosti ispred Dinama (igraju doma s Interom u zadnjem kolu) i Rijeke što dopušta samo neki ludi rezultatski rasplet u idućih 270 minuta HNL-a.

Raspored konkurenata za naslov do kraja sezone:

Dinamo

Slaven Belupo - Dinamo

Lokomotiva - Dinamo

Rudeš - Dinamo

Dinamo - Inter

Rijeka

Lokomotiva - Rijeka

Rijeka - Inter

Cibalia - Rijeka

Rijeka - Hajduk

Hajduk

Rudeš - Hajduk

Istra - Hajduk

Hajduk - Osijek

Rijeka - Hajduk

Rijeka

Standings provided by Sofascore LiveScore

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
12. svibanj 2024 12:40