Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
NARUŠEN ODNOS

OTKRIVAMO POZADINU MAKSIMIRSKIH TRZAVICA Evo oko čega je došlo do sukoba na relaciji trener - najvredniji igrač Dinamove momčadi

Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 04. svibanj 2017. 10:03

Nakon derbija s Hajdukom Ivajlo Petev prvi je put javno iskazao nezadovoljstvo s najvrednijim eksponatom u modroj svlačionici.

“Ante Ćorić nije spreman za više od 30 minuta, to je moj dojam, a svaki dan treniram s ovim igračima.”

Samo tri dana kasnije u Koprivnici je Bugarin demantirao sam sebe, Ćorić je odigrao svih 90 minuta, bez ikakvog problema, a po ocjenama izvjestitelja bio je ponajbolji igrača Dinama. Ni to, međutim, nije smirilo Peteva nego je nakon Koprivnice došapnuo medijima da su “Sammir i Ćorić ti koji će platiti ceh za loše igre Dinama, odnosno da će od sada igrati samo oni koji to radom zaslužuju...”.

Teško će Petev razumno objasniti kako je Ćorić s tako mizernom minutažom ispao krivac za sve, ali jučer smo doznali još jedan zanimljiv detalj, iznimno bitan za odnos Petev - Ćorić. Naime, Bugarin je Ćoriću osobno zabranio individualne treninge s Perom Kuterovcem.

Za one koji ne znaju, Pero Kuterovac (44) slovi za ponajboljeg kondicijskog stručnjaka u Hrvatskoj, samo u Riju njegovi su puleni osvojili tri olimpijske medalje. Jedna je visila oko vrata Damira Martina, drugu je ponosno dignuo Filip Hrgović, a treća krasi vitrine hrvatske vaterpolske reprezentacije. Dokazani stručnjak potvrdio nam je riječi Miljenka Ćorića.

- Nazvao me Ante sredinom ožujka i otkazao suradnju, jer mu je Petev poručio da će ga kazniti nastavili li s individualnim radom. Od tada nismo trenirali sve do neki dan, kada se opet javio i rekao da nastavljamo s treninzima, da je to njegova odluka i odgovornost.

Kako ste doživjeli trenerovu odluku o zabrani?

- Nikada mi to neće biti jasno, ima igrača koji vrijedi milijune, taj igrač želi raditi, želi napredovati, ulaže svoj novac u karijeru, a on mu to ne dopušta? Ne mogu vjerovati da sam takvo što doživio. Vani igrači imaju cijeli tim ljudi koji se individualno brine o njima. Umjesto da ga pohvali, trener mu prijeti kaznom.

Možda je Petev procijenio da vaš rad ne donosi Ćoriću dobro, možda je bio pretreniran?

Zagreb, 010317.
Stadion u Maksimiru.
Utakmica prvog polufinala Hrvatskog nogometnog kupa,
GNK Dinamo - RNK Split.
Na fotografiji: slavlje GNK Dinamo nakon prvog gola, Ante Coric.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
CROPIX

- Ne mislite valjda da smo bilo koji trening odradili, a da mi Ante nije pomno ispričao kakav mu je režim zadnjih dana bio u Dinamu te što ga čeka u danima koji slijede? Hej, nisam baš diletant u ovom poslu. Bilo je i to ne malo treninga koji su bili čista regeneracija, jer je Ante igrao utakmicu ili je bio umoran. Naravno da bi bilo prirodnije da smo Dinamo i ja imali komunikaciju na tjednoj bazi, ali kako ljude u Dinamu to nije zanimalo, tako sam se oslanjao na Antine informacije.

Koliko je Ćorić napredovao radeći s vama?

- Kondicijski jako puno, sigurno je bio i 30 posto spremniji zahvaljujući našem zajedničkom radu. Gledajte, trener u Dinamu ima 30 igrača i ne može svakoga od njih individualno tretirati. Igrač koji nije igrao utakmicu sigurno treba jači podražaj od onih koji su igrali, a trening je isti za sve nakon utakmice... Ima tu još stotine detalja o kojima bih mogao pričati. Uz važan dodatak: individualni trening neće riješiti problem forme igrača, tu su ključni momčadski treninzi i utakmice.

A kako ste doživjeli primjedbu Peteva da je Ćorić spreman za maksimalno 30 minuta?

- Ne znam, nije to baš jasno. Ante ima odlične tjelesne predispozicije, kod mene je sve treninge, pa i one najteže u vrijeme prvenstvenih stanki, odrađivao bez problema i uvijek je bio željan dodatnog rada, tako da sam ga katkad morao i obuzdavati u toj želji.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. travanj 2024 17:20