StoryEditor
Ivan Lepinjica s brojem 6 u dvoboju s Amerom Gojakom
 Damjan Tadić/CROPIX
PAO U TREĆI PLAN

OTKRIVAMO ZBOG ČEGA JE ČOVJEK KOJI JE DONIO DINAMU LIGA PRVAKA ISPAO IZ KADRA Bjelica igračima dvije stvari neće nikada oprostiti!

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 28. rujan 2019. 21:14

Neobične se stvari događaju Izetu Hajroviću. Lani, dok je igrao fantastično i bio jedan od najboljih Dinamovih igrača, posebno u Europi, Robert Prosinečki niti jednom ga nije pozvao u reprezentaciju. Sad je dobio poziv izbornika za iduću akciju BiH selekcije, ali je istovremeno u Dinamu ispao iz prvog plana zbog loše forme.

Hajrović je još od proljeća daleko od tih lanjskih izdanja, kod Bjelice je imao dosta kredita, čekao je Dinamov trener njegovu genijalnost, ali ove ju sezone nije dočekao. Varaždin, taj susret koji se po mnogočemu čini prekretnicom, bio je zadnja šansa, od tada Hajrović više nije u konkurenciji za momčad. Izvan zapisnika je bio u Kupu u Karlovcu, zatim i u Kranjčevićevoj. Bjelica je protiv Atalante uvidio da može bez ovakvog Hajre, protiv Karlovca i Lokomotive probudio se i Kadzior. I može si Dinamov strateg dopustiti da zvijezdu i reprezentativca stavi na led dok se opet ne vrati u tu staru formu.

No, puno više intrigira što već dvije utakmice u kadru nema ni Amera Gojaka, također BiH reprezentativca, ali igrača čija je putanja forme u zadnje vrijeme dijametralno suprotna od Hajrovićeve. Gojak je golom u Norveškoj Modrima donio Ligu prvaka, zatim je izvrsno igrao i u BiH dresu, u Dinamu također dobro. No ta predstava u Varaždinu stajala ga je mjesta u momčadi.

Gojak, navodno, nije radio ono što je od njega tražio trener Bjelica u Varaždinu, na kraju je i promašio zicer za izjednačenje, što je, valjda, Dinamov trener protumačio kao posljedicu takvog ponašanja i pristupa. I Gojak je, unatoč svim zaslugama, pao u drugi plan. Ili, u ovom trenutku, u treći. Bjelica neizmjerno vjeruje svojim igračima, oprašta im i slabiju formu i poneki poraz i promašaj; ali kad iznevjere njegovo povjerenje ili dovedu u pitanje njegov autoritet, onda nema razgovora. Gojak je u Varaždinu napravio upravo to, stoga je propustio Karlovac i Kranjčevićevu.

- Gojak i Hajrović? Vidjet ćemo hoće li ići u Manchester, vidjet ćemo trebaju li nam - samo je prokomentirao Bjelica nakon Lokomotive, ne želeći ulaziti previše u dubinu problema i objašnjavati detalje.

No iz tog se odgovora može zaključiti da na Hajrovića i Gojaka Bjelica u ovom trenutku stvarno ne računa pri sastavljanju momčadi, pogotovo prvih 11, a veliko je pitanje hoće li ih pomilovati za Manchester i dati im već sad šansu da se rehabilitiraju. Ili će ih još neko vrijeme hladiti. Odgovor zna samo on, ali možemo zaključiti da Hajrović i Gojak nisu otpisani, već samo uče lekciju. Za primjer drugima.

Linker
11. rujan 2020 08:08