Cico Kranjčar
 Bruno Konjevic / CROPIX / CROPIX
VJERUJE U CVITANOVIĆA

OVA JE LEGENDA DINAMA NAKON TEŠKOG PORAZA NA RUJEVICI ODMAH DALA OTKAZ 'Nismo svi isti ljudi! Ja sam drukčiji tip i smatrao sam da moram otići, ali..'

ZLATKO KRANJČAR Bivši trener Modrih koji je nakon poraza na Rujevici (2:5) dao ostavku
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 10. ožujak 2018. 09:50

Zlatko Kranjčar je u rujnu 2016. godine stradao od Rijeke na Rujevici s 2:5. Što je zapravo bolje od 1:4, zbog gola viška... Nakon tog poraza Cico je podnio ostavku. Cvitanovć nije... Uz dodatak da je te sezone Kranjčar uveo Dinamo u Ligu prvaka, a Cvitanović je, eto, ispao od Skënderbeua.

- Nismo svi isti ljudi! Ja sam drukčiji tip. Tada sam želio napraviti nešto s novim sustavom, htio sam s tri stopera iznenaditi Rijeku, nisam uspio, dogodio se težak poraz i smatrao sam da moram otići. Ali, dobro, nemojte sada tako. Ni jedan poraz nije dobar, nije presudno je li bilo 0:1, 2:5 ili 1:4.

Iskusni trener će nadodati:

- Da, Dinamo je teško stradao, ali nemojte smetnuti s uma da je Cvitanovićeva momčad i s igračem manje pokušavala, nudila se u ofenzivnom smislu. Međutim, bilo je zaista previše tih individualnih grešaka, praktički Dinamo je poklanjao pogotke Rijeci.

Zagreb, 230218
Zlatko Cico Kranjcar, nogometas i trener.
Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
Bruno Konjevic / CROPIX / CROPIX
Cico Kranjčar

Potreban napredak

Radi li se kod takvih grešaka o lošoj psihološkoj pripremi momčadi?

- Ne bih rekao da se radi o tome. Tu trener realno ne može previše toga napraviti. Meni se čini da neki igrači Dinama loše pristupaju utakmicama. Olako ih shvaćaju. Naučili su uglavnom pobjeđivati u domaćem prvenstvu, pa dolazi do opuštanja, a time do dekoncentracije. Onda dolazi do onakvih grešaka. Kad protiv sebe imaju kvalitetnije momčadi poput Hajduka ili Rijeke, onda bivaju kažnjeni.

Zagreb, 230218
Zlatko Cico Kranjcar, nogometas i trener.
Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
Bruno Konjevic / CROPIX / CROPIX
Cico Kranjčar

Tvrdi da kritike na Dinamovu igru ne bi smjele biti prežestoke, makar moraju biti upozoravajuće.

- Dogodila su se ta dva uzastopna poraza u derbijima, što jasno, vjerojatno nitko nije očekivao, jer takve se stvari Modrima rijetko događaju. Svakako da ovaj s Rijekom boli jako, logično jest, jer Kekova momčad je posve izmijenjena, otišla im je većina najboljih igrača. Ali držim da će Dinamo svojom kvalitetom održati prvu poziciju. S druge strane, Rijeka se vratila u ritam. Kek je u kratkom vremenu uspio odlično posložiti svoje nove figure tu se vidi ruka i iskustvo trenera. Rijeka sad ima opet jednu novu, dobru dimenziju. Nisu još onako dobri kao onda kad sam ja kao trener izgubio na Rujevici, ali vjerujem da će opet postati moćni, što je dobro za hrvatski nogomet. No velim, ne treba sad previše udarati po treneru Cvitanoviću i igri, jer Dinamo je dugo igrao s igračem manje.

Kako vidi trenera Cvitanovića?

- On je mladi trener, nije mu jednostavno. Naročito sada kad je zaredao s dva poraza u derbijima, naročito s ovim teškim na Rujevici. Sad će mu svaka sljedeća utakmica biti pod posebnim povećalom. Bitno će mu biti da se u sljedećim utakmicama vidi napredak. To jest ključno. Ako me već pitate, moje mišljenje je da mu se treba dati prilika da i dalje bude trener. Naravno, to je samo moja preporuka, ljudi u klubu najbolje znaju što žele od ove momčadi, koje su klupske ambicije, je li ovakav Dinamo dovoljno dobar za Europu, je li Cvitanović trener kojem vjeruju da može ispuniti njihova očekivanja - zaključio je Kranjčar.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. travanj 2024 11:01