DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
JOŠ JEDNO VELIKO IME

Ovaj Hajduk je - moćan! Vatreni se vratio na Poljud, odrekao se milijun eura za ispunjenje svog cilja

Nije mu bilo teško odlučiti gdje će nastaviti karijeru. On je šesto Hajdukovo pojačanje ovog ljeta.
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 06. srpanj 2021. 20:44

Nakon produljenja ugovora s Markom Livajom, Hajduk je pred rješenjem još jednog važnog pitanja u kreiranju momčadi za sljedeću sezonu. Lovre Kalinić dogovorio se s Aston Villom glede nastavka posudbe u Hajduku odrekavši se polovice godišnjih primanja u ugovoru koji ga za premierligaša veže do ljeta 2023. godine.

Vratar hrvatske reprezentacije spustio je svoja primanja na Villa Parku za 50 posto, otpisao je milijun eura godišnje kako bi se ponovno priključio Hajduku ispunivši svoj cilj, ostvarivši osobnu želju. Sa financijske strane i dalje ostaje u komfornoj situaciji, ali za posudbu u Hajduku novčana strana priče ionako nije bila presudna, jer inače se ne bi ni odricao visokih primanja. Kalinić je prije svega željan s Bijelima napraviti značajan rezultat, doći do trofeja, a s obzirom da se na Poljudu evidentno stvara jaka natjecateljska momčad Kaliniću nije bilo teško opredijeliti se gdje će nastaviti karijeru. Uostalom, preko Hajduka se ovog proljeća vratio u reprezentaciju, a Bijeli se ozbiljno pojačavaju i svakim danim postaju sve ozbiljnija ekipa sa povratnicima kao nositeljima igre.

image
MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix

Kalinić je prije četiri i pol godine otišao s Poljuda u Gent, u belgijskom klubu proglašen je i najvoljim vratarom što mu je donijelo toliko željeni transfer u Aston Villu. Trebao je među Villanse sletjeti još u veljači 2016. međutim ispriječila se radna dozvola kao nepremostiva prepreka i Kalinić je ostao u Hajduku. Ali, do Ville je ipak došao tri godine kasnije, u siječnju 2019. Međutim, sa Villansima u Championshipu prošao je kalvariju sa ozljedama, izgubio mjesto u momčadi i ove zime se vratio na posudbu u Hajduk.

S 31. godinom egzistencijalno je osiguran i ostao je sportski motiv kao pokretač karijere. Zato ćemo Lovru Kalinića i u sljedećeoj sezoni gledati sa kapetanskom trakom Hajduka. U najboljim je vratarskim godinama, nije isključeno da s Poljuda napravi neki novi transfer, jasno pod uvjetom da ostvari trofejne ciljeve s Hajdukom. Ali, već sama njegova želja da se odrekne ugovora i ponovno vrati na Poljud jasno govori s koliko želje čeka novu HNL sezonu. Hajduk nastavlja sa kompletiranjem momčadi, nakon Kalinića na redu je Fossati s kojim se uporno i dalje razgovora. Livaja, Kalinić, Lovrencsics, Elez, Mlakar, Fossati. Šest velikih ljetnih poslova za jaki i ozbiljni Hajduk.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
08. svibanj 2024 08:54