Hanza Media
ZVIJEZDA U NASTAJANJU

OVAJ JE DEČKO BRŽI I OD OLIĆA! TUDOR PRVOJ MOMČADI PRIKLJUČIO STRAŠNOG TALENTA Hoće li Hajduk dobiti novog letećeg Makaranina, novog Alena Bokšića?

Piše: Slaven AlfirevićObjavljeno: 02. veljača 2020. 09:36

Ima mladosti i talenata, samo im treba – otvoriti vrata! I pružiti pravu priliku.

U to ime pozornost zaslužuje vijest kako je trener Hajduka Igor Tudor po povratku s priprema u Turskoj u prvi sastav priključio i - Ivana Brnića!

Mladić iz Makarske nije bio u postavi za Antalyju, među 28 odabranih hajduka, ali je po povraku – priključen. Junior je, 2001. godište, dosad samo povremeno u B momčadi, a sad je u pripremi i za najveći iskorak, trenira rame uz rame sa Jairom, Eduokom, Caktašom....

Radi se o brzancu, napadaču. Više je lijevo, ali može biti i desno krilo, koji je potpuno i definitivno skrenuo pozornost na sebe kad je bio najbolji igrač u juniorskom derbiju nedavno protiv vršnjaka Dinama na pomoćnom igralištu u Poljudu, prenosi Slobodna Dalmacija.

E, to je bila utakmica fešta, okupila je na pomoćnom igralištu mnoštvo znatiželjnika, kao pravi derbi. Došla je gledati i kompletna prva momčad Hajduka "bijelih" čekajući večernju obavezu u HNL-u. Hajduk je dobio 1:0, Brnić je izborio penal i postao junak te utakmice, za veliko slavlje družine koju vodi Marijan Budimir.

A nisu samo gledali prvotimci, nego i funkcioneri, mnogi članovi NO, te predsjednik kluba Marin Brbić, i sam podno Biokova, iz Tučepa sasvim blizu Makarske.

Motiv da se pokažu svi zajedno bio je maksimalan, ako su se i skauti pojavili, krišom, zapisali su mladog Brnića, neizostavno. Ne možeš ga sakrit.

- Hoće li Hajduk dobiti novog letećeg Makaranina, novog Alena Bokšića? - prostrujilo je među publikom dok s pljeskom ispraćali trijumf "bijelih" nada.

Poveznica je očita, pod Biokovom se rodila nova velika nada Hajduka, a u publici su se šalili kako to nije Brnić, nego - Brzić, toliko je bio hitar i spretan, te brzinom mučio mlade dinamovce. Nisu ga mogli ni lasom uhvatiti.

Kaže se za Ivana Brnića i to da je brži i od Ivice Olića, po mjerenjima u stožeru reprezentacije, u datoteci HNS-a, da je izjednačio i nadmašio Olićeve sprinterske rezultate! Brnić je, naime, redovit član mladih selekcija Hrvatske kod izbornika Josipa Šimunića u "do 19" izabranoj vrsti.

Debitirao je protiv Kazahstana za "do 19" selekciju, u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo, a odmah je bio i dvostruki strijelac i najbolji igrač utakmice koju je Hrvatska dobila sa 3:0, pa mu se i reprezentativna vrata otvaraju.

Poziv Brniću da se priključi treninzima prve momčadi "bijelih", logičan je iskorak, a šteta da ga nije bilo već u Turskoj, jer baš su pripreme u Antalyji/Beleku iznjedrile talent, kvalitetu i eksplozivnost Leona Krekovića i Jakova Blagaića, te potvrdu stopera Stipe Radića.

Stoper Mario Vušković, i sam godište 2001. je na stand by, prisilno čeka na svoju promociju jer je slomio ruku i još je u fazi oporavka i povratka; u veznom redu na svoj red čeka i Dino Skorup (kažu mu, čim se proda Hamza Barry eto i tebe), ali ovo je Ivanov momenat i novinski su stupci sad za – Brnića.

Tri su brata Brnića, možda o njima već znate, jer ta priča izvire već neko vrijeme s Makarskog primorja, no samo se Ivan domogao Hajduka. Obrni, okreni, Ivan je taj! Najstariji brat Ante igra za trećeligaša Uraniju, srednji Stipe je u Zmaja, navodno ga i Hrvatski dragovoljac doziva na probu. No, najmlađi Ivan očito je i najveći talent.

- Braća su prije mene krenula s nogometom, pa je tako red došao na mene, sa sedam su me upisali u Zmaja – pričao je.

A već sa 10 Ivan je došao u Hajduk. Dopunska selekcija. Ne promiče baš sve, zar ne!?

U početku mu nije bilo jednostavno, ali se vremenom navikao.

Trebalo mi je nešto vremena da se naviknem i na vozni red autobusa, da sve pohvatam. Trudio sam se – priznao je.

Kako će do Poljuda, nego busom? Pomagali su mu roditelji, dolascima u Split, pomogao mu je puno Krešimir Režić, trener kojega često spominjemo u razgovorima s mladima, kad ga oni hvale kako im je bio pri ruci i uputio ih sve kako treba.

Sad je Ivan pravi Splićanin, položio je i vozački ispit, tako da bude lakše i ocu Zvoni koji je odavna i često na relaciji Makarska – Split – Makarska.

Nije Ivan ni školovanje zapustio, ima svjedodžbu srednje škole Marine Wallner, završio je za – kuhara.

Kad se priredi neka kulinarska, dorotvorna akcija ili natjecanje "sportaši kuhaju za vas", Hajduk i tu ima svog aduta. Ivan Brnić zasad reflektira samo kako "skuvat" svoje čuvare, protivničke bekove, kako je i dinamovce u tom nedavnom derbiju u prosincu vezivao u grop.

A čeka ga i na(d)metanje na treninzima prve momčadi Hajduka, talentom i odnosom prema radu izborio se za velik korak naprijed.

Neka ga uhvati, ako tko može

Kako je rekao Ivan Kepčija, sportski direktor, treba davat šansu mladima, kako su ono rekli za Tursku "da smo sad ovdje doveli sve stopere i napadače zar bi se profilirali i iskočili Blagaić, Kreković, Radić"?!

U to ime i dolazak Ivana Brnića u prvi plan na treninge, na tragu je takve procjene.

- Prošlo ljeto bio sam već pozvan da treniram sa seniorima druge momčadi. Želio sam se iskazati i među seniorima – pričao je Brnić nedavno.

A sad je to - prva momčad. Seniori? Uhvati me tko može...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. travanj 2024 19:50