GORAN MEHKEK/CROPIX
Uskoro pada odluka

Ovako će izgledati novi kamp Hajduka: Evo gdje bi se trebao graditi, koliko košta i kada će biti završen

U sklopu pet travanjaka jedan će teren imati i licencu za 2. HNL, a izgradio bi se i hotel...
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 15. srpanj 2020. 15:13

Hajduk će svoj kamp graditi u Divuljama pored Trogira, neposredno uz zračnu luku Resnik. Zemljište od 75.000 kvadratnih metara u bivšoj vojnoj zračnoj luci Divulje već od petka moglo bi biti kroz koncesiju predano Hajduku, jer u petak je sjednica Gradskog vijeća Trogira na kojoj se treba donijeti odluka za odobravanje projekta i dodjelu zemljišta.

Naime, MORH je gradu Trogiru navedeno zemljište dao na upravljanje prije više do 10 godina, ali zemljište je godinama ostalo netaknuto. Čak je i NK Trogir imao ideju gradnje stadiona na tom području, ali na kraju je sve propalo i dočekalo ideju gradnje kampa Hajduka.

image
Hoće li ovako izgledati budući Hajdukov kamp u Divuljama
SLOBODNA DALMACIJA

- Radi se o projektu na kojem zajedno s upravom Hajduka radimo mjesecima. Desetke godina taj prostor stoji zapušten, a ima brojne prednosti koje ga čine jedinstvenim upravo za ovu namjenu. Lokacija se nalazi na par minuta hoda od zračne luke, uz samo more, u blizini Trogira, a opet i vrlo dobro povezana s Poljudom. Trebalo je usuglasiti više institucija i pravno regulirati odnose s državom kako bismo imali kvalitetan prijedlog za Gradsko vijeće. Inicijativa je došla od Hajduka, a mi smo ju objeručke prihvatili. Radili smo u tišini i još je dosta posla pred nama, ali vjerujem da se radi o najvažnijem projektu Hajduka i izuzetno velikoj stvari za naš grad koja nam otvara brojne mogućnosti kako u bližoj tako i daljoj budućnosti. Sretni smo što će Trogir postati dom Hajdukovog kampa. Za sad sve ide relativno brzo. Projekt će se sigurno razvijati fazno, ali više o detaljima na samoj sjednici Gradskog vijeća i u danima koji su pred nama – kazao je gradonačelnik Trogira, Ante Bilić.

Kamp bi trebao imati pet terena od kojih će jedan koristiti i domaći Trogir 1912. U sklopu pet travanjaka jedan će teren imati i licencu za 2. HNL, a izgradio bi se i hotel, ugostiteljski sadržaji, dvorana za treninge...

Za kraj, jasno idu i dva ključna pitanja, kada bi se kamp mogao izgraditi i koliko će koštati. Inicijalni troškovnik je na razini 100 milijuna kuna, a konačnu cijenu koštanja kampa dobit ćemo kada se izradi kompletna projektna dokumentacija. Uz to treba reći da će se kamp graditi kroz faze i shodno tome stavljati u funkciju, što u praksi znači da će graditi postepeno. Pitanje roka izvedbe također nije precizirano, ali već je sada jasno da bi se kamp u nekom optimističnom scenariju mogao očekivati krajem 2022. ili tijekom 2023. godine.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 19:50