Jedna je baklja već u samom startu doletjela na tribinu s riječkim navijačima

 SCREENSHOT Screenshot
RUŽNE SCENE

Ovako je počela večer na Rujevici: Je li Torcida lansirala projektil na tribinu na kojoj su bila i djeca?

Jedna je baklja doletjela na tribinu s navijačima Rijeke i najavila kaos u drugom poluvremenu.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 22. studeni 2021. 13:05

Odigran je i jubilarni 100. Jadranski derbi od osamostaljenja hrvatske. Hajduk je na Rujevici slavio s 3:2, a derbi su obilježili i neki incidenti. Unatoč brojnom osiguranju dva su navijača utrčala u teren u dva navrata i pokušali se obračunati s igračima, a ružne scene gledali smo i u poluvremenu, kada je došlo do sukoba Torcide s policijom.

Prema pisanju Novog lista koji je svoje tvrdnje potkrijepio videom, sa ulice iza južne tribine je pri ulasku navijača Hajduka na stadion (u tzv. kavez) bačena baklja te je pala na istočnu tribinu na kojoj su bili navijači Rijeke.

Isti izvor piše kako su na toj tribini bili i najmlađi navijači Rijeke. Srećom, baklja nije nikoga pogodila. Događaj s početka drugog dijela pogledajte OVDJE.

Ovaj incident, naravno, nije baš neko opravdanje za seriju incidenata domaćih navijača koja je uslijedila. Kao što znamo, nije sve ostalo na tome, a sudac Tihomir Pejin i delegat Ante Vučemilović na kraju su popisali sve incidente koji su obilježili derbi.

"U 45+2 iz sektora Istok u teren za igru je utrčao navijač HNK Rijeka i odgurnuo igrače Hajduka br. 8 i br. 2, te ga je potom igrač br.10 Marko Livaja s leđa povukao na pod", napisao je sudac Pejin.

Vučemilović pak ističe ponašanje navijača obje ekipe.

"Ponašanje navijačkih skupina: Armada: tijekom utakmice u više navrata se skandiralo 'Ubi tovara', 'Tovarske pi..e', 'Mrzim splitskog Hajduka', (4., 51., 43., 45. min) u 46. min 'Cigane, cigane', u 61. min. zapaljena jedna baklja - nije bačena u teren za igru....", piše Vučemilović pa dodaje:

"Po završetku utakmice u teren za igru iz sektora Zapad ušao je navijač HNK Rijeke i došlo je do međusobnog naguravanja gdje ga je povjerenik HNK Hajduk Antonio Vuković udario šakom u glavu. Ponašanje navijačke skupine Torcida: 10 minuta prije početka utakmice bacili su jednu baklju u sektor Istok i jednu baklju u teren za igru, glede toga sam zatražio od povjerenika za sigurnost Rijeke Ivice Vrbaslije da se pojačaju sigurnosne mjere u sektoru Jug i u sektoru Istok, što je i brzom intervencijom i izvršeno. U poluvremenu utakmice navijačka skupina Torcida je u sektoru Jug kidala i bacala stolice nakon čega je intervenirala interventna policija. HNK Rijeka će dostaviti izvješće po uništenim stolicama. U 60. minuti bakljada Torcide – 6 baklji + 3 bljeskalice, od kojih je jedna baklja bačena unutar sektora na policiju."

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. ožujak 2024 13:58