BORIS KOVACEV/CROPIX
RIJEČ TRENERA

‘Ovo bi mogla biti najuspješnija sezona u Dinamovoj povijesti, ali mi još nismo završili s poslom‘

Čestitam Dinamu na zasluženoj pobjedi, bili su najbolji tijekom cijele sezone - rekao je Goran Tomić
Piše: SNObjavljeno: 09. svibanj 2021. 21:19

Nogometaši Dinama po 22. put su postali prvacima Hrvatske pobijedivši u derbiju Rijeku na Rujevici s 5-1 (1-1), čime su tri kola prije kraja prvenstva drugoplasiranom Osijeku pobjegli na nedostižnih deset bodova prednosti.

Rijeka je nakon samo 22 sekunde igre na Rujevici povela pogotkom Menala, no do kraja utakmice tresla se samo riječka mreža, u koju su loptu triput slali obrambeni igrači domaće momčadi. U 43. minuti to je učinio Galović. Za 2-1 strijelac je bio Mišić. Do 3-1 Dinamo je došao autogolom Capana, a za 4-1 pogodio je Oršić. Konačnih 5-1 postavio je Vukčević, trećim autogolom na ovoj utakmici.

Dinamo je tako sa 78 bodova iz 33 utakmice osigurao četvrti uzastopni naslov prvaka, a nakon susreta svoje je mišljenje dao i trener Modrih Damir Krznar.

- Unatoč hladnom tušu u prvoj minuti ostali smo fokusirani i nije nas opterećivao konačan rezultat. Brzo smo se vratili, preuzeli kontrolu, bili dobri i vjerovali do kraja u pobjedu. U pripremi utakmice nismo razmišljali o konačnom ishodu, bilo je samo bitno provesti udjelo ono što smo zacrtali i to smo uspjeli.

Dinamo je znatno podigao razinu igre u drugom dijelu.

- Izuzetno dobra reakcija u drugom dijelu, Ivanušec je odmah donio ono što smo htjeli, dobili smo tempo što nismo uspijevali u zadnjim utamicma.

Zahvalio se Krznar i svima onima koji su iznijeli sezonu do kraja.

- Naš put još nije završen, želimo uzeti i Kup i onda bi to bila možda i najbolja sezona Dinama u povijesti. Želim se zahvaliti svim igračima. Čestitam i Zoranu Mamiću koji je praktički trasirao taj put u Europi i prvenstvu i hvala čitavoj Dinamovoj obitelji.

S druge strane trener Rijeke Goran Tomić nije imao previše razloga biti zadovoljan.

- Čestitam Dinamu na zasluženoj pobjedi, bili su najbolji tijekom cijele sezone. Prvih pola sata smo izgledali dobro i imali još nekoliko dobrih sitacija nakon gola, ali onda je Dinamo preuzeo inicijativu. Drugi dio nismo imali što očekivati kad smo primili dva gola u dvije minute, dominirali su igrači Dinama i zasluženo slavili. Brine me obrana koja nije na nivou, na kraju krajeva, sami smo sebi zabili tri gola. Ipak, u dva mjeseca smo došli u poziciju da sami o sebi odlučujemo, već sutra se spremamo za novu utakmicu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 17:46