Juliana Flister Getty Images
NOVI POČETAK

OVO JE ČOVJEK KOJI BI TREBAO POMOĆI RIJECI U LOVU NA DRUGO MJESTO Može li Brazilac pokazati ono zbog čega ga je Scolari želio u Palmeirasu?

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 11. veljača 2020. 15:23

Felipe Augusto Rodrigues Pires, ili jednostavno Felipe Pires, novo je ime u rosteru Simona Rožmana, u svim raspoloživim informacijama pojačanje koje bi u proljetnom dijelu sezone trebalo pomoći Riječanima u lovu na drugo mjesto i Hrvatski nogometni kup. Riječ je o igraču zanimljivog igračkog CV-ja, u godinama kada još uvijek može doći na razinu da ostvari pravi transfer, pa je poprilično iznenadila priča da dolazi na posudbu iz Hoffenheima nakon što mu posljednje dvije epizode u Brazilu nisu bile uspješne.

Novi početak

Uz to, slušali smo posljednjih tjedana i priče da Rijeka više ne može puno platiti za igrača, da su neke opcije zbog financija ostale nedostupne, pa onda dođe igrač s bundesligaškim ugovorom u džepu. Naravno, Pires će ga tek trebati opravdati, no čim je na Rujevici znači da je i vodstvo Rijeke uvjereno da ima kvalitetu za to i napraviti.

SAO PAULO, BRAZIL - APRIL 10: Felipe Pires of Palmeiras runs after the ball during the match between Palmeiras and Junior Barranquilla as part of  Copa CONMEBOL Libertadores 2019 at Allianz Parque Arena on April 10 in Sao Paulo, Brazil. (Photo by Ale Cabral/Getty Images)
Ale Cabral/Getty Images

Svemu su pomogli dobri odnosi koje Rijeka gaji s Hoffenheimom, činjenica da je tamo glavni igrač Andrej Kramarić koji se afirmirao baš u riječkom dresu ne igra ulogu koliko korektan poslovni odnos koji se razvio najprije kod posudbe, a onda i kod transfera Antonija Čolaka. I Rijeka je u tome pronašla dobar aranžman, u svojim financijskim okvirima dobila igrača koji obećava i do ljeta će moći procijeniti radi li se o materijalu u kojeg vrijedi uložiti novac za odštetu.

Jer Pires se nije baš naigrao na posljednje dvije posudbe, navodno je i sam priznao da je put u Brazil bio greška, ali u dresu Palmeirasa silno ga je želio čuveni Luiz Felipe Scolari pa je to prevagnulo u odluci, no karijera nije krenula putem kojim je želio. Budući da se nije naigrao ni u Fortalezi odlučio se za novi početak na Rujevici.

Inače, riječ je o igraču koji može igrati na svim pozicijama u napadu osim kao prva špica, a kao njegove glavne igračke karakteristike ističu se brzina i dribling.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. svibanj 2024 03:15