Foto: Damir Krajac / CROPIX
'BJELICA JE TAJ KOJI ODLUČUJE'

OVO JE ČOVJEK KOJI ĆE DANAS UMJESTO NENADA BJELICE SJEDITI NA KLUPI DINAMA Specijalist za obranu čiji je trenerski uzor Arrigo Sacchi

RENE POMS Bjeličin pomoćnik vodit će Modre s klupe protiv momčadi iz Pule
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 08. ožujak 2020. 11:34

Svake godine u isto vrijeme Rene Poms sjeda na Dinamovu klupu. Prošle je godine službeno bio glavni trener protiv Benfice 7. ožujka, sad će sjesti na klupu protiv Istre 8. ožujka. No ovog puta tom utakmicom “Dani Renea Pomsa” tek počinju - vodit će četiri utakmice u HNL-u. Poms je Bjeličin prvi pomoćnik, čovjek koji s Dinamovim trenerom surađuje još iz Austrije.

U ovom je stožeru inače specijalist za obrambene zadatke, a trenerski mu je uzor Arrigo Sacchi - gledajući njegove momčadi zaljubio se u taktiku i način poimanja defenzive i na tome gradio svoj trenerski put. Uglavnom je u karijeri bio pomoćni trener, imao je nekih manjih epizoda kao samostalni stručnjak, ali je utakmice najčešće vodio kad je Nenad Bjelica bio kažnjen. Kako lani s Benficom, tako i sad.

- Spreman sam za utakmicu, znamo da je Istra kvalitetna momčad. Pripremali smo se čitav tjedan, a nakon Hajduka smo puni samopouzdanja. Spremni smo za Istru i idemo po pobjedu - rekao je Poms u najavi utakmice s Istrom, komentirajući i situaciju u kojoj se našao.

Zagreb, 210219.
Stadion Maksimir.
Utakmica 1/16 finala UEFA Europa lige izmedju GNK Dinamo Zagreb i FC Viktoria Plzen. 
Na fotografiji: Rene Poms.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX
Rene Poms

Situacija nije nova

- To nije nova situacija za mene ni za sve nas, bili smo već u sličnim okolnostima i neće biti nikakav problem. Dogodilo nam se to već više puta u Italiji, jednom u Austriji, nekoliko puta i u Poljskoj, i mogu reći da je na kraju ionako važno ono što se događa na terenu, kako igrači igraju, a ja vjerujem da će oni svoj posao odraditi odlično i biti uspješni. Ako igrači budu usredotočeni na utakmicu i na ono što moraju napraviti na terenu, vjerujem u pozitivan rezultat - kazao je Poms i dodao:

Zagreb, 070319.
Stadion Maksimir.
Dinamo -  Benfica, utakmica 1/8 finala UEFA Europa Liga.
Na fotografiji: Rene Poms.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
CROPIX

- Trener Bjelica i ja već smo osam godina zajedno, imamo jednake poglede na nogomet, na stil igre. Ako pripremamo izmjenu za vrijeme utakmice, kratko porazgovaramo o konkretnoj situaciji, o tome koji igrač mora ući ili izaći, i u 95 posto slučajeva imamo isto mišljenje. Dakle, ako i sad napravim neku izmjenu, gotovo sam siguran da bi isti potez napravio i trener Bjelica. Uostalom, u ovom sam poslu već 10 godina i mislim da nešto znam o nogometu i da mogu ispravno odlučiti. A ako se i dogode neke razlike u razmišljanjima, onda o njima i diskutiramo, a Bjelica je taj koji na kraju odlučuje. Naš će trener ionako biti odsutan samo tih 90 minuta utakmice, sve drugo ostaje isto. I dalje će Bjelica pripremati momčad, svatko će od nas raditi uobičajeni dio posla kao i dosad. Treninzi i priprema za utakmicu jednaki su bio on na klupi ili ne - kazao je Poms, kojemu će na klupi asistirati Nino Bule, još jedan Bjeličini pomoćnik i važan član stožera.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
04. svibanj 2024 20:50