DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
OČEKUJE SE NJEGOV ‘BOOM‘

‘Ovo je najkonkurentniji HNL ikad. Hajduk, Rijeka i Osijek rade odlične stvari, ali Dinamo će slaviti‘

Dinamovac se vraća nakon neugodne ozljede lista, opet je u kadru momčadi Damira Krznara
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 10. rujan 2021. 20:59

Kad Marka Tolića (25) vidite na terenu, onda odmah shvatite da se radi o igraču ogromnog talenta i znanja, svaki potez odiše nekim posebnim nogometnim doživljajem, on je jedan od onih koji loptu udara na neki drukčiji način. Kad mu, pak, pogledate datum rođenja, onda vam zapravo i nije jasno kako do sada već nije napravio značajniju karijeru.

Za Lokomotivu je u HNL-u debitirao 2014. godine kao 18-godišnjak, no onda su krenule posudbe, Lučko, Hrvatski dragovoljac, Sesvete, Gorica... Igrao je i za drugu momčad Gorice, to vam je peta liga. Bilo je teških trenutaka, no Tolić nije odustajao. Vjerovao je da će se naporni trud i rad negdje vratiti. I jest. Onog trenutka kad je došao u Dinamo.

Ozljeda je prošlost

Ove sezone mogao se očekivati njegov “boom”, ali stigla je ozljeda, u kompletnoj dosadašnjoj sezoni odigrao je samo petnaestak europskih minuta protiv Valura.

- Hvala Bogu, ozljeda je prošlost, već dva tjedna sam u punom treningu s momčadi. Prije toga sam desetak dana s kondicijskim trenerom radio individualno, ali najbitnije jest da više nema nikakvih bolova, ozljeda lista je sanirana. Potpuno sam spreman - kaže nam Tolić.

Priča nam da bi neki mogli zaključiti da je imao veliki peh, ali nas podsjeća na jednu bitnu činjenicu..

- Vidite, kad odvrtim film unazad, nisam bio ozlijeđen već skoro četiri godine, tako je jednostavno neka ozljeda morala stići u tako dugom vremenskom razdoblju. Da, šteta što se dogodila baš sad, ali bitno je da je sve riješeno i da sam opet tu, spreman za utakmice, zdrav.

Popričali smo s Tolićem o ovom dijelu sezone maksimirskog kluba.

- Držim da je dosadašnji dio sezone jako dobar. Naravno, htjeli smo u Ligu prvaka, ali dogodio se taj Šerif, koji je nominalno bio slabiji suparnik. Ali, pokazalo se da nema slabijeg suparnika u europskim natjecanjima. Nažalost, dogodila nam se ona loša utakmica u Tiraspolu koju su svi proglasili jednom od naših najlošijih utakmica zadnjih godina. Kad se podvuče crta, onda vidimo da smo u grupnoj fazi Europske lige, prvi smo na ljestvici. Vidim i da nas se negdje proziva da nismo u prijelaznom roku doveli dovoljan broj pojačanja, a otišli su nam neki bitni igrači. No, opet smo pokazali da imamo jako širok roster, te visoku razinu kvalitete na svim pozicijama. Dinamo radi odlične stvari.

Mogu biti starter

Gdje sad kad je opet zdrav vidi svoju priliku, na kojoj poziciji? Može li do udarne momčadi?

- Siguran sam da mogu i mislim da ću to dokazati. Moja pozicija je prednji vezni, malo iz špice. Na toj poziciji mogu igrati Petković i Ivanušec, može to igrati i Mišić, prije nego što je otišao i Jakić. Na toj poziciji iza špice mogu se odlično snalaziti, već je prošlo godinu dana, bolje se razumijem sa suigračima. Na razini sam višoj nego prošloga ljeta kad sam došao u Dinamo.
U subotu je na programu HNL sudar Dinama i Šibenika. Očekuje li da će sutra dobiti priliku, hoće li to biti njegov veliki povratak nakon ozljede?

- Naravno da očekujem. E, sad, u kojoj će to mjeri biti, to je isključivo odluka trenera Krznara. Utakmica sa Šibenikom je uvod u velike stvari koje nas očekuju u nastavku sezone. Nakon Šibenika je start Europske lige protiv West Ham Uniteda, taj sraz moramo potvrditi trijumfom nad društvom sa Šubićevca. Bii će mi drago ako dobijem priliku pomoći momčadi, ali i ako ne dobijem ništa se neće promijeniti. Pred nama je dugački maraton na tri fronta, bit će prilika. Kad god dobijem priliku, znam da moram biti na razini Dinama, a to je najveća razina. Vidite, ja se nadam da ću dobiti priliku na svakoj utakmici, pa tako i protiv West Hama. Dosta to ovisi o taktičkoj varijanti protiv Engleza. Ukoliko dobijem i nekoliko minuta, bit ću posebno sretan.

Titula je imperativ

Vjeruje li da će Dinamo opet odraditi uspješnu sezonu, prije svega obraniti naslov državnog prvaka?

- Obrana naslova nam je imperativ, vjerujem logično da ćemo na koncu biti prvi. Konačno, svih tih godina osim one jedne kad je naslov uzela Rijeka, mi smo prvaci. Imamo jedan od najdužih nizova u Europi kad se radi o osvajanju naslova državnih prvenstava. Makar je ove sezone konkurencija za naslov prvaka nikad jača. Hajduk, Rijeka i Osijek rade odlične stvari, rekao bih da se stvorio najkonkurentniji HNL do sada. Ne samo to, pogledajte koliki je broj igrača iz HNL-a u reprezentaciji, primarno iz Dinama, a i onih koji su napravili transfere prije nekog vremena. I to ne samo da su u konkurenciji, nego igraju. Protiv Slovenije su igrali igrači iz Dinama, Hajduka, Osijeka... Posložila se “velika četvorka”, ali, jasno, mi smo optimisti i vjerujemo da ćemo biti tamo gdje smo uvijek na kraju, na prvom mjestu. A ciljamo, naravno, na duplu krunu - zaključio je Marko Tolić.

TOLIĆ ZA DINAMO

U PRVENSTVU
21 odigrana utakmica
4 postignuta pogotka
2 ostvarene asistencije
U KUPU
4 odigrane utakmice
0 postignutih pogodaka
0 ostvarenih asistencija
U EUROPI
5 odigranih utakmica
0 postignutih golova
0 ostvarenih asistencija
UKUPNO
30 odigranih utakmica
4 postignutih pogodaka
2 ostvarene asistencije

25
godina u lipnju je proslavio dinamovac Marko Tolić
1,5
milijuna eura vrijednost je Marka Tolića prema TM-u

Ulaznice za Šibenik

Dinamo je donio odluku da će i na utakmici 8. kola HNL-a sa Šibenikom, u subotu 11. rujna s početkom u 17:00 sati na stadionu Maksimir, omogućiti dolazak navijačima na stadion uz poštivanje svih navedenih mjera i uvjeta, što znači uz obvezno posjedovanje EU digitalne COVID potvrde.
EU digitalnu COVID potvrdu svaki navijač obvezan je imati (u tiskanom ili digitalnom obliku) prilikom ulaska na stadion Maksimir te za vrijeme utakmice zbog mogućeg nadzora nadležnih institucija. Cijene ulaznica su:
Tribina sjever dolje 30 kn
Tribina zapad dolje 50 kn
Tribina jug 30 kn

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 19:29