RONALD GORSIC/CROPIX
KOMENTAR TOME NIČOTE

Ovo je najrealniji ishod sjajnog derbija, ali Dinamo je u prednosti! Njegov bod sada vrijedi - dva

U Osijeku smo vidjeli da se i jedni i drugi imaju pravo nadati naslovu, no ipak uz malu prednost...
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 21. travanj 2021. 23:29

Opet je velika šteta što nije bilo publike na tribinama Gradskog vrta, bila bi to predstava za dugo pamćenje, nedostajao je ovom sjajnom derbiju samo jednako sjajan ambijent. Već nakon prvih četiri-pet minuta vidjeli smo tri ili četiri udarca prema golu, onda i pogodak, već je tada bilo jasno da ćemo gledati vrlo zanimljivu predstavu.

Dinamo je u dvoboj ušao uistinu motiviran, volimo reći, nabrijan, momčad Damira Krznara krenula je po pobjedu, zabila prvi gol i bila vrlo blizu i drugome. Nećemo nikad saznati što bi bilo da je ušla ona lopta Petkovića za 0:2, Osječani su imali puno problema s Dinamovim napadačem, on, Majer i Ademi bili su nerješive zagonetke za domaće veznjake i braniče.

Koliko je Petković dobio duela u prvom dijelu, kako je proigravao suigrače, namještao prilike... Dok je imao snage, kad se on počeo gasiti, počela se gasiti i Dinamova napadačka ideja. Osijek je imao veliku šansu Kleinheiszlera, koju mu je poklonio Lauritsen, ali dojam je da je domaća momčad bila sretna s 0:1 na poluvremenu.

Preživjeli su Osječani to razdoblje kad je Dinamo bio bolji, ostali u utakmici, a onda je zabio Erceg, do kraja je moglo biti svega, mogla je i osječka momčad slaviti. Ipak, ovo je najrealniji ishod odličnog derbija, u kojemu smo vidjeli puno toga, od golova, šansi, čvrstih duela, jakog ritma, nervoze... Obje su momčadi imale svoje šansa i razdoblja kad su bile bliže pobjedi, s ovih 1:1, definitivno, borba za naslov se nastavlja.

Tko je ovdje izgubio dva boda, tko osvojio jedan, vidjet ćemo na kraju, tada će se povlačitio crta, međutim, u ovom trenu Dinamo je ipak u maloj prednosti, njegov bod trenutno 'vrijedi dva'.

Modri su zadržali prednost od dva boda pred Osječanima, imaju tu utakmicu manje, a i u međusobnim susretima bolji su od Osijeka, što na kraju može biti vrlo bitno. Ima Dinamo i dalje teži, gušći raspored, igraju Modri u nedjelju s Hajdukom, međutim, Osijeku će biti jako teško na Rujevici.

Zbog trećeg kartona neće Bjelica tamo imati Žapera i Kleinheiszlera, mađarski reprezentativac u zadnje vrijeme igra u velikoj formi, bio je i u srijedu motor svoje momčadi. Teško mu je i zamjeriti onaj promašaj u prvom dijelu, s obzirom što je sve napravio u toj utakmici. Bit će to još jedan pravi ispit za osječke šampionske ambicije. S te strane gledajući ovaj remi bi ipak Dinamu mogao biti veći dobitak.

No, ono što je sigurno, još neko vrijeme nećemo dobiti prvaka, Dinamo nije odmaknuo, Osijek nije zaostao, nastavlja se neizvjesna utrka za naslovom. Sve je manje prostora za kiks, ulozi su sve veći, tko će do kraja zadržati koncentraciju, biti spremniji, odlučniji. U Osijeku smo vidjeli da se i jedni i drugi imaju pravo nadati da će uzeti 'kantu', no, uz ipak malu prednost za Dinamo u ovom trenutku.

Jer, Modri su bili ti koji su u Gradski vrt došli ne izgubiti, taj su dio posla i obavili.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
15. travanj 2024 09:06