Boris Kovacev / CROPIX
RADI SE O IZNIMNO RIJETKOJ OZLJEDI

OVO JE VELIKA STVAR ZA MODRE, NAKON 224 DANA VRAĆA SE VELIKI DINAMOV TALENT! Dobre vijesti u Maksimiru, još jedan dinamovac konkurira za prvu momčad

Piše: Petar BekićObjavljeno: 28. listopad 2018. 14:52

Čini nam se kako je najznačajnija priča današnje utakmice u Koprivnici jedan, odnosno dva velika povratka. Prvo, vraća se Nikola Moro! Jedan od najtalentiranijih nogometaša Dinama, velika nada hrvatskog nogometa ozlijedila se na utakmici mladih reprezentacija Hrvatske i Moldavije krajem 27. ožujka ove godine, nakon toga je uspješno operirao prednje križne ligamente, te će nakon 224 dana opet zaigrati na prvu momčad Modrih! Posljednju utakmicu za Dinamo odigrao je 17. ožujka protiv Rudeša. Prije današnjeg povratka Moro je odigrao tri utakmice za Dinamo 2, protiv Kustošije, Varaždina i Osijeka 2, u ove dvije posljednje u svakoj je zabio po pogodak te je tako navijestio zaista sjajan povratak.

Varazdin, 091017.
Na Gradskom stadionu igra se kvalifikacijska utakmica za Euro 2019. mladih reprezentacija U21 Hrvatske i Ceske.
Na fotografiji: Nikola Vlasic i Nikola Moro.
Foto: Zeljko Hajdinjak / Cropix
Zeljko Hajdinjak / Cropix / CROPIX
Vlašić i Moro

Prije neki dan razgovarali smo s Nikolom koji nam je kazao da je spreman te da ima osjećaj kao da nikad nije bio ozlijeđen. Njegov povratak u okrilje prve momčadi velika je stvar za Dinamo, s njim modri klub postaje još bolji. Još se ne zna hoće li Nenad Bjelica odlučiti starta li Moro od prve minute, ali će svakako dobiti adekvatnu minutažu.

Osim Morinog povratka, danas je na programu još jedan, također značajan, protiv Slavena Belupa trebao bi zaigrati i Mario Šitum! Šitum je odigrao 20 minuta u prvoj utakmici s Hapoelom, a onda krenuo u prvom sastavu u prvenstvu protiv Rudeša u 1. kolu, no ozlijedio se već u 35. minuti i to bez ikakvog kontakta s protivnikom. Detaljni pregledi pokazali su da mu je stradala tetiva na hvatištu mišića natkoljenice i da je riječ o neobičnoj i rijetkoj ozljedi.

Zagreb, 270318
Stadion Velika Gorica.
Kvalifikacije za Europsko prvenstvo U-21, susret izmedju Hrvatske i Moldove.
Na fotografiji: Nikola Moro.
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
Srdjan Vrancic / CROPIX / CROPIX
Nikola Moro

Šitum je ljetos stigao iz Lecha, a trener Bjelica je na početku sezone najavljivao kako je jedan od razloga za dovođenje Šituma činjenica da se radi o domaćem dečku koji će se odmah prilagoditi. Tako je i bilo do te nesretne ozljede. Šitum je također igrao jednu utakmicu za drugu momčad, protiv druge momčadi Osijeka postigavši pritom dva pogotka. Dakle, danas će Dinamov nastup u Koprivnici obilježiti dva velika povratka kvalitetnih nogometaša koji će u nastavku sezone biti od velikog značaja za Modre.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
04. svibanj 2024 00:45