Maksimir stadion
 EuroFootball/Getty Images / Getty Images
IPAK SE KREĆE

'OVO JE VRLO OZBILJNA PRIČA'! DINAMO GRADI STADION ZA 25 TISUĆA LJUDI Iz Maksimira poručili: 'Sjeli smo s odgovornima u Gradu, slažu se s tim!'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 12. prosinac 2018. 17:26

Mnoge je iznenadila i zaintrigirala priča predsjednika Modrih Mirka Barišića, koji je na Dinamovu domjenku kazao da će maksimirski klub sam napraviti stadion. U svoj onoj gužvi potkrala se mala greškica, Barišić je želio kazati da gradnja stadiona počinje iduće godine, a ne da će Modri već tada igrati na novom stadionu. Jučer smo porazgovarali s predsjednikom, koji nije želio šire obrazlagati što je kazao.

- To je što sam kazao točno, krećemo u gradnju novog stadiona. Dalje ne bih elaborirao, sve ćemo napraviti prema dogovoru. Ali po meni, ovo je vrlo ozbiljna priča - kazao je Barišić.

Znamo da Dinamo dobro stoji financijski, ali opet nas je zanimalo - odakle klubu toliki novac? Gradnja stadiona košta, puno košta...

Zagreb, 040818.
Maksimirska cesta 128.
GNK Dinamo odrzao je izvanrednu konferenciju za medije na kojoj je predstavio Brunu Petkovica, novog igraca i zatim u prisustvu Mirka Barisica, predsjednika kluba produljio ugovor kapetanu momcadi Arijanu Ademiju za novih 5 godina.
Na fotografiji: Mirko Barisic.
Foto: Darko Tomas / CROPIX
Foto: Darko Tomas / CROPIX

- Jedan dio snosi i Grad, on daje lokaciju, to je, konačno, gradsko - infrastruktura i lokacija. To je jedino logično rješenje. Sjeli smo s odgovornima u Gradu, slažu se s tim. Mi ćemo graditi stadion za otprilike 25 tisuće gledatelja. Još ćemo vidjeti hoće li biti u Maksimiru ili gdje drugdje - zaključio je Barišić.

Dakle, ipak se kreće. Dinamo bi mogao konačno dobiti prekrasan novi stadion, to je ono što još nedostaje da se zaključi ova prekrasna priča koja se priča u Maksimiru. U danima i mjesecima koji dolaze vidjeti ćemo kako će se sve dalje razvijati. Pametno u svemu jest da neće biti megalomanije, Dinamo uistinu ne treba veći stadion od 25 tisuća ljudi.

Rijeka napravila stadion, gradi ga i Osijek

Rijeka je zasad jedina od hrvatskih klubova potpuno sama napravila stadion. Na Rujevici je kapacitet nešto veći od osam tisuća sjedećih mjesta. Zanimljivo, Rijeka od Grada ni zemljište nije dobila besplatno, nego ga je sama morala financirati.

U ovom trenutku i Osijek sam financira gradnju novog stadiona, koji će imati kapacitet od oko 12 tisuća mjesta i trebao bi izgledati spektakularno. No Rijeka i Osijek su u projekt gradnje stadiona ušli zahvaljujući novcu privatnog investitora i vlasnika kluba; Dinamo bi bio prva udruga koja se upustila u avanturu gradnje stadiona.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. svibanj 2024 12:46