Tihomir Pejin nije dosudio jedanaesterac za Hajduk

 Screenhshot HNTV
STRAHONJA JE JASAN

‘Ovo me dovodi do ludila! Neshvatljivo je što se dogodilo na utakmici Hajduka, a evo koja je greška VAR sobe‘

‘Bilo je tu nekoliko loših reakcija, a definitivno je trebao biti kazneni udarac za Hajduk‘
Piše: SNObjavljeno: 13. prosinac 2021. 21:14

Nedosuđeni jedanaesterac za Hajduk u posljednjim sekundama utakmice protiv Lokomotive glavna je tema 19. kola Prve HNL. Podsjetimo, branič Lokomotive Branimir Cipetić je igrao rukom u šesnaestercu, ali sudac Tihomir Pejin nije pokazao na bijelu točku. Konzultirao se Pejin i s VAR sobom, a ondje je Zdenko Lovrić procijenio da nema jedanaesterca.

Utakmica je završila 3:3, iz Splita su uslijedile borbe reakcije, a u HTV-ovoj emisiji Stadion cijelu situaciju je komentirao sudački ekspert Mario Strahonja.

"Trebamo konstatirati da nije dobro sudio utakmicu. Bilo je tu nekoliko loših reakcija, krivi igrač je dobio žuti karton, a definitivno je propustio suditi kazneni udarac za Hajduk. Pejin je isključivo gledao kontakt, on ovu ruku nije vidio. Sam kontakt nije za kazneni udarac. Međutim, ovdje smo imali igranje rukom koje se jasno vidjelo. On je u VAR sobu poslao uputu oko kontakta i VAR soba je išla gledati isključivo to. Zbog toga je i gledanje snimke trajalo samo 20-ak sekundi i to je bila greška. Neshvatljivo je i neprihvatljivo da se ne zove suca da pogleda snimka", rekao je Strahonja i dodao:

"Mene ovo dovodi do ludila. VAR soba je bila isključivo fokusirana na detalj kontakta. Ona nije bila detaljna. Ovo je prekratka kontrola, pogotovo u 93. minuti. Ne znam zašto VAR soba nije ovdje vidjela ruku, ne znam objasniti zašto. Ovo je 93. minuta, vi morate detaljno gledati cijelu situaciju."

Strahonja tvrdi kako suđenje uvođenjem VAR-a nije bolje.

"Mi četiri kola imamo propuste s VAR sobom i definitivno nije bolje suđenje. Mi prije nismo imali 4 sporne situacije po utakmici, sada se to događa već nekoliko kola zaredom. Mislim da ne možemo iz kola u kolo govoriti 'da, bila je greška' nego raditi na ispravljanju. Suci se trebaju manje fokusirati na VAR, ne potencirati tu tehnologiju", zaključio je Strahonja.

Spornu situaciju s utakmice pogledajte u nastavku članka:

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. travanj 2024 19:11