VLADO KOS/CROPIX Cropix
KAKVE BROJKE

Ovo nitko nije očekivao, Osijekov napadač kao Leo Messi! Ovom dvojcu Argentinaca baš nitko nije ravan

Mierez je protivničke mreže zatresao 18 puta u također 26 prvenstvenih utakmica
Piše: Darko RužićObjavljeno: 23. ožujak 2021. 09:18

Zanimljiv je podatak “iščeprkala” press-služba prvoligaša s Drave. Naime, došlo se do statističke činjenice koja govori kako je napadač Bijelo-plavih, vodeći strijelac HNL-a Ramon Mierez, u ovom trenutku drugi najuspješniji Argenitinac koji igra u Europi po broju postignutih pogodaka.

Ne treba ni naglašavati, prvi je Leo Messi, koji je u 23 odigrane utakmice prvenstva Španjolske do sada postigao 23 pogotka u 26 utakmica, a Mierez je protivničke mreže zatresao 18 puta u također 26 prvenstvenih utakmica Hrvatske lige.

image
VLADO KOS/CROPIX Cropix

I na svjetskoj je razini tablice strijelaca argentinskih napadača Mierez visoko plasiran. Uključno u svim ligama na svijetu osim Messija od njega je bolji još i Ramiro Rocca s 22 gola u 21 nastupu, koji igra za Municipal iz Gvatemale, ali on je sa svojim klubom već završio sezonu pa njegov učinak i napadač Barcelone, dakako, i centarfor Osijeka, još i te kako ugrožavaju i imaju mogućnost prestići ga.

A da se u prvoligašu s Drave imaju čime pohvaliti dobro dođe i okolnost da je njihov Mierez uspješniji kada već nije od Messija, barem od Leutara Martineza iz milanskog Intera. Uhvatio se u koštac s fantastičnim napadačima i strijelcima, pa ako do kraja sezone bude barem od jednog od njih uspješniji, imat će se Mierez s čime hvaliti.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
01. svibanj 2024 00:44