Mladen Ivančić
 TEA CIMAS/CROPIX
NIJE BILO DOBRO

Ovo su glavni problemi Rijekine igre: ‘Da bi se mogla nositi s takvim ekipama, mora odigrati savršeno‘

Neke stvari jesu sjele na svoje mjesto, ali moralo je biti drugačije - smatra nekadašnji kapetan Bijelih.
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 01. studeni 2020. 15:51

Mladen Ivančić, nekadašnji trener, a prije toga kapetan Rijeke, kaže da ne treba dizati tenzije oko jednog lošeg nastupa. Ivančić, aktualni instruktor HNS-a za riječko središte i trener u U-15 reprezentaciji, nastup Bijelih u Alkmaaru je prokomentirao:

- Rijeka je dosad pokazala da se može nositi s kvalitetnim klubovima i da ima određenu vrijednost. U Rijeci su, generalno govoreći, neke stvari sjele na svoje mjesto, ali u četvrtak su bili ispod te razine. To se odrazilo na rezultat. Kao što je bila prava utakmica tjedan dana ranije, tako je ova bila nešto lošija. To je normalno u nogometu. Brzo je primljen prvi gol što je odredilo tijek zbivanja. Da se jednak scenarij dogodio s Real Sociedadom, niti u tom dvoboju ne bi bilo dobro. Protiv jačeg protivnika važno je držati rezultat što aktivnijim. AZ je na papiru bio favorit i to je realno. Rijeka se može nositi s njima, ali da bi bilo tako mora odigrati jako dobru utakmicu, u svim segmentima igre mora biti skoro savršena.

Što vidite kao glavne probleme?

- Nisu bili dovoljno kompaktni, nije bilo plitkoće te prelijevanja po širini i dubini dovoljno brzo. Možda se može govoriti i o nedostatku agresije i trke. Prvi gol bio je individualna pogreška, kriva reakcija na dugu loptu, kod drugog se vidjelo što se dogodi kad se dubina na zatvori na vrijeme, a na to se doda pojedinačna pogreška igrača koji je zakasnio. Ostao je s vanjske strane... Nakon toga je domaćinu bilo daleko lakše. Rijeka je primala pogotke zbog zakašnjelih reakcija.

image
OLAF KRAAK

Rožman uveo red

Trener Rožman stavio je Franka Andrijaševića u vezni red gdje dugo nije igrao, a i ozlijeđen je. Nedostajalo se trke, brzine i defenzivne igre u sredini terena.

- Andrijašević nije bio na sto posto što se spremnosti tiče. Ne bih davao ocjene na temelju jedne utakmice. I Rijeka, i Rožman pokazali su da vrijede. Uveo je red u igru, to je disciplinirana i dobra momčad koja može igrati kvalitetan nogomet. Takve se utakmice dogode, to je čak i normalno u nekom razdoblju.

Neće biti odgode

Je li Rijeka kadra u četiri utakmice do kraja natjecanja u skupini Europske lige osvojiti koji bod?

- Ona to može. Pogotovo na domaćem terenu, iako je otegotna okolnost što neće imati pomoć navijača. Kompaktnom i čvrstom igrom, te ako bude na svojoj najboljoj razini. Nema osobitu širinu i svaki izostanak jednoga-dvojice igrača se vidi. Suparnici imaju bogatiji roster, kod njih se ne osjeti toliko kad netko izostane.

Vjerujete da je protiv Napolija sposobna po izvedbi ponoviti Real Sociedad pa možda se i osladiti? Ili je to pretjerano optimistično?

- Odigrat će puno bolju utakmicu nego ovaj četvrtak. Moramo se nadati da će držati aktivan rezultat, da neće proći kao u Alkmaaru. Mislim da će biti tako. Jedna utakmica ne znači krizu. Nema to veze ni s radom, niti s pripremom. Pogreške, koje su bile većinom individualne, ne smije se ponavljati, valja dići agresivnost i trku pa će biti ljepših vijesti.

U nedjelju je gostovanje u Šibeniku, u HNL-u je veći pritiska da treba dobivati utakmice.

- Fokus mora biti na Šibenik jer cilj je skupljati bodove. Što više njih u HNL-u i pokoji u Europi. Tu će doći do izražaja i karakter igrača. Prije AZ-a je bio odgođen ligaški susret, pa se dogodila loša utakmica. Ove nedjelje neće biti odgode pa će možda s Napolijem nakon toga biti super utakmica. Teško je komentirati je li bolje kad se igra ili kad se prolongiraju nastupi - konstatirao je Ivančić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. travanj 2024 02:40