TOM DUBRAVEC/ CROPIX Cropix
‘NOGE SU BOLJE‘

Ozlijeđeni hajdukovac vraća se za Osijek? ‘Nisam odmah bio svjestan koliko je ozljeda ozbiljna‘

‘Koliko je moj povratak realan već ovoga vikenda, ne znam, odlučit će liječnici‘
Piše: Slaven Alfirević/Slobodna DalmacijaObjavljeno: 22. rujan 2021. 23:43

Gergo Lovrencsics, ozlijeđeni desni bek Hajduka i mađarske reprezentacije dao je intervju za cskafoci.hu i njemu otkrio nekoliko stvari koje prenosi Slobodna Dalmacija:

- Noge su mi bolje, ali nisu još sto posto. Obično je potrebno duže vrijeme, šest mjeseci ili godinu dana da se takva ozljeda gležnja sanira sasvim do kraja. Naravno, neće toliko potrajati. Koliko je moj povratak realan već ovog vikenda, ne znam, odlučit će liječnici, rekao bih prije da bih mogao kandidirati za susret protiv Osijeka za desetak dana - rekao je.

Zbog te ozljede ste propustili utakmice mađarske reprezentacije?

- Nisam odmah bio svjestan koliko je ozljeda ozbiljna, ali sljedeći dan po utakmici s Rijekom naprosto nisam mogao stati na nogu. Čak sam se kratko vrijeme morao pomoći sa štakama. Moglo je biti i lošije, na primjer, da je ozljeda samo malo teža izgledna bi bila i operacija i puno duža stanka.

Kako vam je u Hrvatskoj, kakva je liga u odnosu na mađarsku?

- Odlično sam se snašao i dobro sam izabrao zbog blizine Mađarske. Liga je bolja, ima samo 10 momčadi, a četiri kluba borit će se do samog kraja za naslov prvaka, Hajduk, Dinamo, Rijeka i Osijek. Liga je mlađa od mađarske i igra se otvorenije, samo jedan ili dva kluba u Hrvatskoj izričito se brane, a svi ostali igraju otvoreno. U Hrvatskoj se lakše poseže za mladima i ja u Hajduku imam nekoliko mladih suigrača čak i od 16 godina koji na treninzima pokazuju sjajan talenat. U prijelaznom roku stiglo je nekoliko, rekao bih osam nogometaša s međunarodnim iskustvom, pa se stvorila zdrava mješavina.

Kako ste sa 33 godine odlučili otići u inozemstvo?

- Nije mi bilo teško budući da sam bio upoznat sa činjenicom da me Ferencvaros više neće, a ja sam želio igrati. Nakon što su me nazvali iz Hajduka i iznijeli što od mene očekuju, za mene dileme nije bilo. Opet mogu igrati za klub koji ima najveću tradiciju, kao što je to bio Lech u Poljskoj, Fradi (to je nadimak Ferencvarosa, op. a.) u Mađarskoj, to je Hajduk u Hrvatskoj. Klub s najvećom tradicijom. Ušao sam u sjajnu sredinu i sjajan klub - rekao je Lovrencsics za mađarske medije.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 02:20