Foto: Vlado Kos / Cropix
DOLAZI LOKOMOTIVA

OZLJEDE, KARTONI I BOLESTI U REDOVIMA 'BIJELO-PLAVIH' Kadrovski devastirani Osijek traži pobjedu za sretan 30. rođendan Kohorti

Piše: Nikola PatkovićObjavljeno: 27. travanj 2018. 19:31

Težak je tjedan iza Zorana Zekića i njegova stručnog stožera. Ozljede, kartoni i bolesti izbacili su mu iz ionako kadrovski tankog kadra čak petoricu igrača nakon dva teška derbija s Dinamom i Rijekom, a uoči dvoboja s Lokomotivom, koji će za "bijelo-plave" biti sve samo ne lagan. Bez kapetana Barišića, zatim Šorše, Grezde, Ejupija i Marića, Osijek će protiv "lokosa" tražiti pobjedu kojom žele uveličati veliki jubilej svoje navijačke skupine Kohorte, koja će na ovoj utakmici proslaviti 30. rođendan u spomen na godinu kada su tadašnji lideri navijačke scene odabrali ovo jedinstveno ime sa željom da budu svoji i da ih se ne poistovjećuje s drugima.

- Ako čovjek i pomisli da bi mogao biti malo opušteniji uoči neke utakmice, ipak to ne može. Imamo proslavu Kohorte, pa se moramo dodatno potruditi i opet je na nama pritisak, uz sve probleme koje imamo s kadrom - rekao je Zekić, koji je proteklog tjedna vježbao sa 11-12 igrača, pa će za zapisnik u večerašnjem susretu povući i neke mladiće iz Osijeka 2 i juniore. No ako ga nešto možda može malo umiriti, onda je to činjenica da Osijek redovito pobjeđuje utakmice u kojima Kohorta slavi svoj rođendan. Bez obzira na protivnika ili kadar s kojim su izašli na teren.

- Nadam se da je to dobar znak i volio bih da tako bude i ovaj put. Kako god da završi, želio bih da ljudi mogu reći da smo dali sve od sebe, zbog čega moramo biti na nivou, ali i na angažman, agresivnost i pristup dodati i dozu kvalitete. I to ne samo zbog rođendana, nego i zbog nas samih - poručio je trener Osijeka, koji je u četvrtak s kompletnom momčadi i upravom kluba nazočio promociji dokumentarnog filma o 30 godina Kohorte u spektakularnoj atmosferi kina Urania, kada su se današnji igrači mogli najbolje uvjeriti u veličinu Osijeka i Kohorte.

- To su stvari koje ja govorim već dugo. Ne tražim alibi, ali imamo dosta igrača koji su mladi, koji nisu igrali u klubu poput Osijeka, uz takvu navijačku podršku i takvu vrstu pritiska. Ako im do sada nije bilo jasno gdje igraju, nakon jučerašnjeg dana mislim da su shvatili. Svi smo zajedno uživali. Bio je to spektakl i bila je velika stvar vidjeti kako je Kohorta nastala, koje su dečki sve probleme imali i kroz što su sve prošli zbog ljubavi prema Osijeku - naglasio je Zekić, najavivši i prvi put ove sezone od prve minute Marka Pervana, zimus pristiglog iz Cibalije. Kohortino slavlje, prema riječima predsjednika ove udruge Ivana Kračuna i glasnogovornika Domagoja Tomasa, trajat će tri dana, a nakon promocije dokumentarca za petak su organizirali veliki karusel ulicama Osijeka i spektakularnu bakljadu na stadionu, dok će finale slavlja biti uoči i na samoj utakmici s Lokomotivom. Dečki su pohvalili odličnu suradnju s klubom, istaknuli kako momčad ove sezone nije učinila iskorak, ali i da se četvrto mjesto ne može smatrati neuspjehom te da unatoč nekim nezadovoljstvima nikada neće tući svoje igrače.

- Do sada nije bilo takvih slučajeva, a nadamo se da ih neće biti ni u budućnosti - rekao je Kračun, na što je Zekić dometnuo: "Ni trenera!"

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. svibanj 2024 07:57