StoryEditor
 VLADO KOS/CROPIX
‘POTHVAT ZA BUDUĆNOST‘

Stigao DAN D za novi ‘najljepši stadion u Hrvatskoj‘: Sad ćete iz dana u dan svjedočiti kako raste!

‘Zašto bi na otvaranju morao biti veliki europski klub, zašto ne bi bio, recimo, južnoamerički?‘
Autor: JL.Objavljeno: 29. svibanj 2020. 14:44


Bio je jučer poseban dan za ljubitelje nogometa, simpatizere i navijače Osijeka, jer gradilište novog nogometnog kampa i stadiona na Pampasu zajednički su obišli novi, u svibnju imenovani generalni konzul Mađarske u Hrvatskoj, Janos Sandor Fuzik i veleposlanik dr. Csaba Demscak. Inače konzulat Mađarske nalazi se u Osijeku. Dakako, s njima u društvu bio je je i predsjednik i suvlasnik NK Osijek Ivan Meštrović, koji se obratio predstavnicima medija.


- Gospoda Fuzik i Demscak su tek stupili na svoje dužnosti, a kako vjerodajnice još nisu uručili predsjedniku RH, nemaju mogućnost javnog istupanja - objasnio je predsjednik osječkog prvoligaša Meštrović okupljenim novinarima koji su svakako željeli čuti poneku riječ visokih mađarskih dužnosnika.
 

Zahvala Mađarskoj

Umjesto njih, izjavu je dao njihov domaćin Meštrović.


- Ponosan sam što su nam ovako ugledni gosti došli u posjet. Ujedno se zahvaljujem vladi susjedne nam Mađarske na tome i moram istaknuti posebno zadovoljstvo što su našli vremena u svom zgusnutom programu doći i do našeg sadašnjeg stadiona u Gradskom vrtu. Hvala mađarskoj vladi na svoj pomoći pruženoj u izgradnji svega ovog na Pampasu i radujem se pri tome što ćemo svi s našim sugrađanima u Osijeku svjedočiti završetku izgradnje radova na ovom velikom i kapitalnom projektu - izjavio je Ivan Meštrović.


Svi to već znaju, upravo je on, začetnik ideje o izgradnji svega što će biti na Pampasu, ali “obični” ljudi imaju samo jedno pitanje, kada će kamp i stadion biti završeni i stavljeni u funkciju.
 

Vrijeme na ruku

Dinamika radova teče i bolje od naših očekivanja.


- U ponedjeljak će stići gotovi betonski elementi i montirati se na tribine. Za to su učinjene sve predradnje i svjedočit ćemo iz dana u dan kako stadion raste. Vjerujemo i radimo na tome da sve bude gotovo do ljeta 2021. godine. Ne znam što bi nas moglo i trebalo spriječiti. Ni koronavirus nas nije omeo, vremenski uvjeti nam idu na ruku. Sve će biti završeno prema planu. Znate što, sve ovo što radimo na Pampasu je ustvari iracionalno jer ovako nešto se događa jednom u životu. Ovo je pothvat za budućnost, za imidž grada.


Sam je najavio veliki sportski, nogometni događaj prigodom otvorenja novog stadiona iduće godine. Netko ga je podsjetio na to obećanje, pa još i dodao kako je ustvrdio da će tada svečanost uveličati jedan od velikih europskih klubova.


- Zašto me time limitirate? Zašto bi to morao biti neki veliki europski klub, zašto ne bi bio, recimo, južnoamerički? U svakom slučaju, siguran sam i vjerujem da izborom onog koji će biti sudionik naše prve utakmice, svečanosti otvorenja, nikoga nećemo razočarati. Samo morate znati i da se do tada mora znati točan datum otvorenja koji još nije odabran - kratko obraćanje završio je Meštrović.

Linker
17. lipanj 2020 01:07