uefa.com
RIJEŠEN PROBLEM 'DESETKE'

Ozobić u Hajduku: 'Daj Bože da ja u Splitu budem uspješan kao Luka Modrić u Dinamu!'

'Zavolio sam Dalmaciju boraveći u Zadru, baš mi se jako sviđa taj mentalitet, usto nitko nema navijače kao Hajduk. Nekad sam igrao za Dinamo, ali davno je to bilo'
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 10. siječanj 2012. 22:17

Filip Ozobić definitivno dolazi u Hajduk. Mladi hrvatski reprezentativac jučer je u Moskvi produžio suradnju sa Spartakom, dosadašnja je vrijedila do prosinca 2012. godine, sad je 'vezan' do srpnja 2014. godine, a ovaj tjedan priključit će se Bijelima, stiže na posudbu do ljeta. Možda već sutra sleti u Split.

Ozobić nam se javio nakon što je teret neizvjesnosti odbacio s leđa:

- Potpis novog ugovora sa Spartakom doživljavam kao priznanje, očito je da u klubu vjeruju u mene iako je izostala šansa da se dokažem u prvoj momčadi. Sad je najvažnije da ću na posudbu. Izabrao sam Hajduk, mislim da je to za mene najbolja varijanta jer se nadam da ću igrati.

Dinamovac ste od malih nogu, kako ste govorili. Ili je Zvone Bljajić napravio od vas hajdukovca? On i Fifa-agent Marko Naletilić brinu se za sve aspekte vaše karijere.

- Ha, ha, on je sigurno dosta zaslužan. Zavolio sam Dalmaciju boraveći u Zadru, baš mi se jako sviđa taj mentalitet, usto nitko nema navijače kao Hajduk. Nekad sam igrao za Dinamo, ali davno je bilo kad sam otišao iz Maksimira. Sad je nova situacija, Hajduk je za mene veliki izazov.

I Hajduk će od vas mnogo tražiti.

- Nadam se da ću biti pojačanje, dat ću sve što mogu da opravdam očekivanja. Impresioniralo me koliko je angažmana i upornosti uložio predsjednik Hrvoje Maleš da sa Spartakom dogovori ovaj posao. Imponira mi što me toliko cijeni, jasno da se moram odužiti. Mislim da je to čovjek koji će ponovno stvoriti veliki i moćni Hajduk. Mogao sam birati, na stolu su stajale ponude još četiri kluba, dva iz Belgije, Young Boysa te BATE Borisova. Bjelorusi su zapeli, ali Hajduk me mami, želim na sunce iz ove zime. I da me konačno hrvatski gledatelji mogu vidjeti na djelu u HNL-u. Inače, u Moskvi je i ovih dana metar snijega.

Po staturi rado vas uspoređuju s Lukom Modrićem. Njegova prva adresa bio je Hajduk, da bi na kraju u derbiju pobjedničke golove zabijao za Modre...

- Modrić je moj uzor od naših igrača, to sam više puta kazao. Među hrvatskim nogometašima bez konkurencije je broj 1. Daj Bože da ja u Hajduku budem uspješan kao on u Dinamu. Da mu pružim barem približno što je Luka dao zagrebačkom klubu. Kako je on rješavao derbije za Dinamo, da tako i ja kao negdašnji član Modrih volio da u međusobnom susretu donesem pobjedu Hajduku.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. svibanj 2024 14:28