Ivan Bebek i Marko Livaja
 TOM DUBRAVEC/CROPIX
SPORNA SITUACIJA IZ SPLITA

‘Pa ovo je katastrofa, nekima se ne sviđa ovakav Hajduk! A on kao da je došao glumiti frajera na Poljud‘

Žestoke kritike! Neki tvrde da se radi o ‘učestalim pogreškama na štetu jednoga kluba‘
Piše: Ivan Renić/Slobodna DalmacijaObjavljeno: 28. rujan 2021. 08:13

Hajduk, sudac Bebek i nedosuđeni penali – već nekoliko puta ispričana priča. Marko Livaja je u devetoj minuti srušen u šesnaestercu, taman kada je trebao pucati, ali glavni sudac ostao je nijem. Štoviše, „počastio“ je Marka žutim kartonom zbog prigovora, piše Slobodna Dalmacija.

Poljud je „eruptirao“. Prekipjelo je svima, od igrača do gledatelja. S tribina su se mogli čuti ružni povici...

Za „pravorijek“ je Slobodna Dalmacija upitala i našeg stručnjaka za suđenje Gorana Tenžeru koji, najblaže rečeno, nije oduševljen dijeljenjem pravde na susretu protiv Lokomotive.

- Meni je ovo katastrofa! Pa start na Livaji je primjer iz udžbenika, eklatantni primjer kaznenog udarca. Obrambeni igrač ga je srušio s leđa, išao mu je na tijelo. Još k tome, Livaja je imao kontrolu nad loptom. Zašto bi se bacao i riskirao propustiti stopostotnu šansu? – pita se Tenžera.

Spornu situaciju pogledajte u nastavku članka:

"Nekima se ne sviđa ovakav Hajduk"

Bebekove odluke su mu, kako kaže, potpuno neshvatljive.

- Ako nije nešto drugo u pitanju onda je to stvar sučeve inteligencije. Izgledao je poput nekog iskompleksiranog lika koji je došao na jedini „živi“ stadion u Hrvatskoj, ispred Torcide, zaglumiti frajera. Ne znam u čemu je problem.

U VAR sobi je vladao muk. Nisu osjetili potrebu oglasiti se...

- Ovo su učestale pogreške na štetu jednog kluba.

Hajduk je ove sezone posložio redove. Navijači su oduševljeni pojačanjima. Ambicije svakog dana sve više rastu, a ciljevi su opet – najviši! „Bijeli“ su slavili u šest od posljednjih sedam ligaških susreta i sva je prilika da imaju force „potući“ se za vrh.

- Nekima se ne sviđa ovakav Hajduk. Mislim da je u glavama sudaca podsvjesni strah jer ovakve stvari se sada već ponavljaju. Da sve „začini“ ili valjda pokuša poravnati račune, pred kraj utakmice Bebek je podijelio gostima nekoliko žutih kartona bez pravih razloga – zaključio je Tenžera u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 01:30