Matej Senić
 ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX Cropix
VEĆ JE ZABIJAO BIJELIMA

‘Pa rušili smo i Hajduk, Rijeku Goricu... Nije mi jasno zašto su nas svi već otpisali protiv Hajduka‘

Matej Sebić vraća se nakon kazne, 2. je klupski strijelac u sezoni u kojoj je već zabio Splićanima
Piše: I. HercegObjavljeno: 07. svibanj 2021. 16:31

Hajduk je jedina ovotjedna tema u svlačionici i na treninzima varaždinskog prvoligaša. U sklopu priprema igrači su dobili zadaću da snime igru Bijelih u derbiju s Dinamom, vezano za svoje uloge na travnjaku. Mobilizacija u Zagrebačkoj ulici je totalna, među onima koji se vraćaju u konkurenciju za sutrašnju utakmicu je Matej Senić. Kaznu zbog tri žuta kartona odradio je uz TV prijenos iz Osijeka i pun je hvale za igru suigrača.


- Na prvom treningu u svlačionici svima sam dao ruku i čestitao na učinku ostvarenom na za nas uvijek neugodnom travnjaku Gradskog vrta. Ostaje ipak mali žal zbog unutrašnjeg osjećaja da smo čak mogli i do pobjede. Poslije ovog boda sve je puno drugačije, neću reći da prije nije bilo dobro, ali porasli su nada i raspoloženje - kaže Senić.


Kakav Hajduk očekujete i čime mu odgovoriti?
- U derbiju su pokazali vrlo dobru igru i to očito nije ista momčad koju smo ove zime dobili kod kuće s 4:2. Mene su posebno dojmili Livaja, Fossati i Kalinić svojim znanjem i iskustvom. Ne zavaramo se, oni će doći po tri boda za Europu, ali to isto ćemo tražiti i mi u borbi za ostanak. Bit će vatreno, vjerojatno čvrsto. Uostalom i u veljači kada smo ih dobili nije bilo previše ljepote, ali mi smo u tom razdoblju lige bili uz Dinamo momčad s najviše osvojenih bodova, uz Hajduk pali su Rijeka i Gorica te Istra 1961 u Puli.


Senić je prelaskom iz zadnje linije u vezni red novu ulogu među ostalim okrunio s tri pogotka pa je trenutno s Đurasekom drugi klupski strijelac. Jedan pogodak postigao je baš protiv Hajduka i to budi lijepe uspomene:
- Iskoristio sam reakciju Posavca i nogom pogodio mrežu. Uvijek je lijepo biti strijelac protiv Hajduka, koji je ipak uz Dinamo sigurno naša najbolja momčad. A što se tiče pozicije u momčadi sada je to najmanje važno. Ako treba zaigrat ću i u špici napada, samo da izborimo taj ostanak. Vidimo i pratimo, mnogi nas otpisuju, nije mi baš jasno zbog čega. Istina, moglo nam je biti puno lakše da smo pobijedili barem jednu od one tri utakmice u kojima smo podijelili bodove. No, ozračje u momčadi, ponašanje na treninzima, sve nagovještava da ćemo uspjeti. Po tome se slažem sa svojim suigračima, dodao bih da sam stopostotno uvjeren u naš prvoligaški nastavak - zaključio je Matej Senić pred sutrašnji ogled sa Splićanima.

Lista strijelaca Varaždina u ovom prvenstvu

6 - Jorge Obregon
3 - Neven Đurasek, Matej Senić
2 - Leon Benko, Ivan Posavec
1 - Gabrijel Boban, Ivan Delić, Domagoj Drožđek, Jurica Grgec, Andris Herrera, Mehdi Mehdikhani, Demir Peco, Vinko Petković, Itsuki Urata

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 13:33