Mile Škorić u dresu Hrvatske protiv Gruzije (prijateljska)
 MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix
KAPETAN I LEGENDA

‘Pa što ako mi Dalić šalje pretpozive? Kad god pozove - tu sam! A ako mi je sudbina zauvijek ostati...‘

Mile Škorić nije opterećen inozemnim transferom. Uživa u ovoj sezoni, možda i najboljoj karijere
Piše: Darko RužićObjavljeno: 12. ožujak 2021. 17:09

Već je uobičajeno postalo da kapetan Bijelo-plavih Mile Škorić od izbornika reprezentacije Hrvatske Zlatka Dalića dobije pretpoziv za neku akciju Vatrenih. I sada, kada je Dalić uputio pozive onima na koje računa za predstojeće kvalifikacije za SP, odnosno, utakmice sa Slovenijom, Ciprom i Maltom, do Škorića je stigao samo pretpoziv.
- Ne gledam na to tako. Mislim da je ovo već treći put kako sam dobio pretpoziv, jednom je samo pretvoren u stvarni poziv, ali nisam nezadovoljan. Kako bih i bio!? Sretan sam i ponosan što me izbornik ima u svom fokusu. Pa, ovo je možda i najbolja generacija Hrvatske koja je ikada bila, druga je bila na posljednjem SP. Kad samo pogledam kakvi su to igrači u našoj reprezentaciji i u kakvim i kojim klubovima igraju, onda je i pretpoziv koji sam dobio doista velika stvar - kazao je Škorić.

image
Kapetan Mile Škorić odigrao je 280 utakmica i postigao 18 pogodaka u dresu Osijeka
VLADO KOS/CROPIX Cropix

Da, jednom je pretpoziv zamijenjen pozivom, živi li u vama nada da će se to opet dogoditi?
- Ne znam, teško je reći, bilo bi mi drago, ali nama svima u prvom redu mora biti želja da nam reprezentacija bude kompletna, da svi budu zdravi i spremni za igru, a ako bi se dogodilo da me izbornik ipak zbog nekog razloga pozove, spremno ću se odazvati - veli Škorić.

U ovom mu je trenutku u prvom planu naš klupski nogomet. Od Kupa su se Bijelo-plavi oprostili, u prvenstvu na tablici zaostali dva boda za vodećim Dinamom, ali utrka nije gotova. Misli tako i Osijekov kapetan...
- Puno je još do kraja. Ne predajemo se i sve ćemo učiniti da i dalje budemo najozbiljniji konkurent Dinamu za naslov prvaka. Vjerujem, nismo bez izgleda, a vrijeme će pokazati, odnosno, rezultati i ukupan broj osvojenih bodova, jesam li bio u pravu - izjavio je Mile Škorić.

Na sve gledam pozitivno

Iako se u prvoligašu s Drave o tome ne govori, kao da je ipak neka mala kriza u Osijekovim rezultatima nastupila.
- Kako tko gleda na to... Činjenica jest da smo se u Varaždinu u drugom poluvremenu, a odmah ću reći u onom prvom nismo igrali dobro, uzvisili i preokrenuli vodstvo domaćina u našu pobjedu. Onda smo igrali s Rijekom u četvrtfinalu Kupa i doživjeli poraz. Nije on ostavio trag u tolikoj mjeri da bi se to odrazilo na prošli prvenstveni susret s Goricom, kada smo se opet vadili pred kraj utakmice. Jednostavno, opet smo zakazali u prvom poluvremenu, ali nije ni Gorica u tom dijelu utakmice igrala ništa osobito, pa nam ni prijetila. Na kraju i taj osvojeni bod je ispao dobar a zaslužili smo ga, možda i više, ali dobro je znano što se dogodilo. Što se mene tiče, suđenje i dojave iz VAR sobe neću komentirati - svoje je viđenje izrekao Škorić.

image
DENIS LOVROVIC Afp

Više koncentracije

Događa vam se da protivnik prvu prigodu koja mu se ukaže i pretvori u pogodak...
- Da, tako je, nekako se u posljednje vrijeme to stvarno događa. Ne znam zašto, ali svi skupa, zajednički, moramo pripaziti da se to više ne događa. Uostalom, još uvijek smo momčad, dakle, s obrambenim učinkom, koja je od svih u Prvoj HNL primila najmanje pogodaka. A kada se dogodi i događa da se često prima pogodak iz prvog udarca kojeg nam protivniku uputi, ipak je to, po meni, nesreća. Moramo biti koncentriraniji - kazao je Škorić.

Dugo je bio u stoperskom tandemu s u Kinu ove zime otišlim Antom Majstorovićem. Sada mu je najčešći partner u srcu Bijelo-plave obrane Danijel Lončar.
- Dobro se, super, slažem s njime. Lonka (Lončar o.p.) igra dobro i pouzdano - ističe Mile Škorić.
Otišao je, ponovimo, Majstorović. Otišli su ranije i neki drugi s kojima ste igrali, a vama se nije posrećio iskorak u inozemstvo.

Žalite li zbog toga?
- Ne, ispalo je tako da sam ostajao i onda kada se činilo da je odlazak sasvim blizu. Imao sam ponuda, dva puta sam već i sam mislio kako ću karijeru nastaviti u Poljskoj, Legia je bila jako zagrizla, ali oba puta se nešto ispriječilo i ostao sam tu gdje sam i danas. Tako je moralo biti, ali ne žalim. Ako je moja sudbina igrati do kraja karijere u Osijeku, nije mi to nikakav problem. U dobrom sam klubu, kapetan momčadi, eto, i uvijek blizu reprezentacije. Gledam na sve pozitivno, pa i na to da je moguće da, kako se ono kaže, zauvijek ostanem u Osijeku - rekao je Škorić.

Ove nedjelje ćete biti gosti Šibenika. Bodovi su važni i vama i domaćinu. Čemu se nadate?
- Istom čemu i svi moji suigrači. Moramo se što prije vratiti na pobjedničku stazu i s tim ćemo ciljem ući u igru. Neće to biti laka utakmica. Šibenik ima niz kvalitetnih igrača, odlične napadače i jako dobru tranziciju iz obrane u napad. Samo, ako mi budemo pravi, kao što smo do sada već i puno puta bili, vjerujem da smo u stanju sami svoju sudbinu odlučiti. Nas optimizam nije napustio i bez obzira na neke lošije ulaske u utakmice u posljednje vrijeme imamo onaj pobjednički gard kakav od nas traži trener Bjelica i s njim ćemo istrčati i u nadmetanje s Šibenikom, nadajući se da ćemo kući odnijeti sva tri boda - izjavio je kapetan prvoligaša s Drave Mile Škorić.

Četvorica nesretnika

Širina Osijekovog igračkog kadra smanjila se za četvoricu. Merveil Ndockyt, Mihret Topčagić, Petar Brlek i Eros Grezda suočeni su se ozljedama koje će ih, a već i je, odvojiti od nogometnih travnjaka na nekoliko mjeseci.

Ndockyt i Topčagić su već svoju kalvariju nužno im određene operacije prošli i sada se polako oporavljaju, ali igrati niti jedan neće barem još mjesec i pol, moguće i duže. Za sada vježbaju po posebno za njih izrađenom programu klupskih kondicijskih trenera, ali povratku u onaj pravi trenažni proces još ni blizu nisu.

Brlek je također morao pod nož, a četvrti među bijelo-plavim nesretnicima je Grezda, koji je već imao dvije operacije stopala, ali prolazi sve moguće liječničke preglede kako bi se ustanovilo hoće li morati pristupiti i trećoj. Nitko se ni za koga od spomenutih ne upušta u prognoge kada će se vratiti u natjecateljski kadar trenera Nenada Bjelice, a najbliži je tome, barem po optimizmu koji sam promiče svojim izjavama, ipak Mihret Topčagić, koji bi još ove sezone mogao zaigrati.

Ukrajinac Čeberko kandidira za Šubićevac

Ukrajinski stoper Jevhen Čeberko ozlijedio se još u Varaždinu prigodom utakmice 22. prvenstvenog kola HNL-a. A dobra je vijest da se oporavio i da je osim redovitih treninga odigrao i pripremnu utakmicu s trećeligašem Belišćem, pa je trener Bjelica dobio dodatnu opciju za sastav koji će odrediti za predstojeće gostovanje kod Šibenika. Radi se o obrambenom igraču koji može ordinirati i kao lijevi branič, iako je po vokaciji stoper. (dr)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 05:08