Arhiva: Jurica Vučko i Igor Tudor
 Vladimir Dugandzic / CROPIX CROPIX
NESPORTSKO PONAŠANJE

'PA ŠTO DA KAŽEM ČOVJEKU KOJI JE TAKO NEŠTO REKAO?' SVJEDOK OTKRIVA ŠTO SU S KLUPE HAJDUKA VIKALI SVOM BIVŠEM VRATARU: 'Ma ispali su smiješni!'

Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 09. veljača 2020. 17:15

Što se, dakle, događalo pokraj aut-crte u posljednjim trenucima utakmice, u sudačkoj nadoknadi? Bio je udarac iz kuta za Lokomotivu i vratar gostiju, Ivo Grbić, sjurio se u Hajdukov kazneni prostor ne bi li pomogao svojim suigračima da zabiju pogodak za izjednačenje. I dok je Grbić s južnoga gola trčao prema sjevernom, ustali su s Hajdukove klupe i počeli su vrataru Lokosa nešto dobacivati? Što?

- Iako je nakon utakmice u prvom planu bio Igor Tudor, nije on toliko vikao, koliko je glasan bio njegov pomoćnik, Jurica Vučko! Kad sam vidio da nešto dobacuju Grbiću, došao sam do njih i rekao im „prestanite, što vi imate dobacivati našem igraču, pustite ga na miru!” A onda mi je Vučko rekao ”pa što on nama ima zabijati gol”!? I tu je komunikacija završila, sve mi je to bilo strahovito smiješno. Pa što bih mogao odgovoriti čovjeku koji je tako nešto rekao? Samo sam se nasmijao – rekao nam je Igor Cvetković, Lokomotivin predstavnik na utakmici s Hajdukom, koji je na klupi sjedio pokraj trenera Lokosa, Gorana Tomića.

Cvetković nastavlja:

- Nije to doista bilo ništa strašno, nije bilo ružnih riječi, ni psovki, barem ih ja nisam čuo. Da je bilo nešto ozbiljno, sigurno bismo drukčije reagirali i zaštitili svoje igrače, takve stvari sigurno nećemo dopuštati. Niti se mi sa svoje klupe obraćamo suparničkim igračima, nemaju, dakle, ni suparnici bilo što govoriti našim igračima i našoj klupi. A ovako su oni zapravo ispali smiješni, shvatili su to i neki drugi ljudi s Hajdukove klupe, koji su na kraju Vučka odveli u svlačionicu, valjda su mu rekli da je ispao smiješan – rekao nam je Cvetković.

Zanimljivo, u toj skandaloznoj situaciji nije reagirao četvrti sudac Dario Kulušić! Naime, dobacivanje s Hajdukove klupe Grbiću u svakom je slučaju nesportsko ponašanje prema suparničkom igraču, četvrti je sudac morao pozvati glavnoga arbitra, Igora Pajača, koji je potom trebao disciplinskom mjerom kazniti nekoga s Hajdukove klupe, onoga tko je dobacivao Grbiću.

Jer, Tudor definitivno griješi kad kaže „legitimno je da Grbić pokuša zabiti gol, ali je legitimno i da mu mi dobacujemo(!?)”. Kako može biti legitimno nesportsko ponašanje, ma koliko smiješno bilo, prema suparniku? Tudor bi, kao bivši vrhunski nogometaš, trebao to jako dobro znati...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. ožujak 2024 16:15