Nk Varaždin
IGRAO PROTIV DINAMA

Pa tko je taj dečko? Tek mu je 16, već živi svoj nogometni san u Hrvatskoj, a želi ga 6. klub Bundeslige

Zamiljiva priča o klincu iz Varaždina koji je debitirao protiv Dinama, a na radaru je Hoffenheima!
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 08. listopad 2020. 18:17

Karlo Lusavec još je uvijek 16-godišnjak, krajem ovog mjeseca proslaviti će 17-ti rođendan. Taj mladić imao je prvoligaški debi iz snova, trener Samir Toplak uveo ga je pred kraj utakmice protiv Dinama! Ali nije to sve, za mladog veznjaka zainteresiran je Hoffenhaim, klub našeg reprezentativca Andreja Kramarića! Pa tko je taj dečko?


- Živim u malom mjestu zvanom Pece pokraj Budinšćine. Pohađao sam osnovnu školu Podrute, a trenutno idem u treći razred elektrostrojarske škole u Varaždinu. Imam dva brata i sestru. Sestra Petra je upisala Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije u Zagrebu, brat Matija pohađa trenutno četvrti razred elektrostrojarske škole i igra igra nogomet u Novom Marofu. Mlađi Brat Tomo pohađa drugi razred i u slobodno vrijeme igra igrice. Tata Stjepan radi u Varaždinu u tvrtki Comet, a mama Danica je domaćica. Obitelj mi je najveća podrška i zahvalan sam im na tome - predstavio se Lusavec.

image
Karlo Lusavec
SCREENSHOT: FACEBOOK


Negdje u trećem razredu osnovne škole tata ga je odvezao na trening u Novi Marof i tu je počela njegova nogometna priča.
- Na treninge me vozio tata, on se puno žrtvovao za mene, pa je ponekad i napustio posao na nekih pola sata samo da me odveze na trening. A kad nije mogao onda sam išao poslije škole do bake Cvete u Donje Makojišće. Baku sam jako volio jer uvijek mi je spremala ručak i sve mi je davala, nikad nisam išao gladan iz njezine kuće ali nažalost je umrla u travnju ove godine, ali ostat će mi uvijek u srcu. Od bake sam na treninge odlazio biciklom.


U Novom Marofu je trenirao do 2017. kad je prešao u Varaždin.
- Na treninge me vozio tata svaki dan trideset kilometara.. Ali kad sam krenuo u srednju upisao sam se u učenički dom Varaždin gdje i sad stanujem. Škola mi je odmah blizu doma pa na treninge idem biciklom. U Novom Marofu sam igrao do starijih pionira. Igrali smo regionalnu ligu Središte sjever. Imao sam oko 100 nastupa i zabio preko 20 golova. Kad sam došao u Varaždin priključio sam se starijim pionirima odnosno 2003. godištu koje je te godine igralo također regionalnu ligu.


Za seniore je prvi put igrao u finalu županijskog kupa u Ivancu protiv Ivančice i odmah osvojio taj kup.
- Nakon toga sam još igrao protiv Novog Marofa u županijskom kupu gdje sam igrao u prvo poluvrijeme i protiv momčadi Karlovec Ludbreški u onoj utakmici gdje smo pobijedili s 29:0. Za seniore sam prvi put debitirao na klupi protiv Istre u Puli, a protiv Dinama sam dobio prve svoje minute u seniorskom nogometu u HNL-u.


Presretan je zbog nastupa protiv zagrebačkih Modrih.
- Iznizmo mi je drago zbog toga i to je velika čast zaigrati pred 2000 gledatelja i protiv igrača poput Petkovića, Ademija, Livakovića…


Zahvalio se i ljudima koji su mu itekako pomogli u karijeri.
- Od svih trenera sam puno naučio ali najviše od trenera Mumleka koji je jedan od legendi kluba, te od trenera Samira Toplaka koji je isto legenda kluba, on je jako dobar čovjek i trener kojem sam zahvalan na pozivu i što mi je dao priliku. A na meni je da još više radim i treniram - zaključio je Lusavec.


Eto, zanimljiva priča iz Varaždina... Hoće li završiti u Bundesligi?

NAJMLAĐI DEBITANTI U HNL

1. Marko Dabro
16 godina 0 mjeseca 2 dana
2. Dominik Križanović
16 godina 0 mjeseca 19 dana
3. Marko Dinjar
16 godina 2 mjeseca 20 dana
4. Fran Brodić
16 godina 3 mjeseca 6 dana
5. Alen Halilović
16 godina 3 mjeseca 11 dana
6. Tomislav Gondžić
16 godina 3 mjeseca 18 dana
7. Vedran Celiščak
16 godina 3 mjeseca 30 dana
8. Dario Šimić
16 godina 4 mjeseca 19 dana
9. Borko Gorgiev
16 godina 5 mjeseca 27 dana
10. Matej Delač
16 godina 6 mjeseca 2 dana
.
40. Karlo Lusavec
16 godina 11 mjeseci 5 dana

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. travanj 2024 00:28