Ronald Goršić/CROPIX
ARGENTINAC NA VRATIMA

Pablo Migliore: 'Znao sam da je Hrvat, ali mislio sam da Cro Cop živi u Americi!'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 19. lipanj 2013. 15:06

Došao je da bi bio pojačanje među vratnicama, jaki karakter u svlačionici, jedan od vođa ovog Dinama. Pablo Migliore, taj živopisni argentinski vratar, od prvoga je dana u posebnom fokusu. Njegov “background”, boravak u zatvoru, ali i izgled mangupa svakako privlače pažnju, od toga ne može pobjeći. A u svakodnevnom ophođenju često nestašan poput dječaka. Dok razgovaramo, čudit će se koliko koštica ima u grožđu, smijati se svakoj novoj koštici i onda ih brojati.

- U Argentini grožđe nema toliko koštica, što je ovo? - pitat će uz smijeh, nastavljajući dalje boriti se sa “zločestim” voćem. Zatim će uzeti mobitel i praviti se da on snima nas dok mu postavljamo pitanja. Prevoditelj je, dakako, Luis Ibanez, koji se također smije svojem cimeru i sunarodnjaku.

- Dobro, fala... Dobra cura - govori u pauzi između pitanja Migliore, moramo priznati, silno se trudi učiti hrvatski.

- Kad završe pripreme i kad dođemo u Zagreb, ozbiljno ću se baciti na posao, želim jako dobro naučiti hrvatski. Želim doći na razinu da sa svojim suigračima mogu normalno pričati, bez prevoditelja. I siguran sam da ću to uspjeti. Zasad se sporazumijevamo na različite načine, najviše rukama.

Tri mjeseca, iz većih poznatih razloga nije bio na vratima, logično je da je nespreman, da još nije u pravoj formi.

- Svakako, trebat će mi vremena, ali imat ću ga dosta na ovim pripremama. Nema brige, do početka sezone bit ću na punoj višoj razini.

Čitali smo u argentinskim medijima da ste bili razočarani što vas je San Lorenzo otpustio nakon afere i boravka u zatvoru?

- Ne, nisam bio razočaran. Znao sam da me traži Dinamo i odlučio sam doći, da je sad pravo vrijeme. Bilo je možda i prije, ali tada nisam došao. Sad jesam.

Kako vam je život izgledao u Argentini zadnjih mjeseci, zbog optužbi, zatvora...

- Život mi se sasvim okrenuo, to je istina.

Sad ima 31 godinu, za golmane najbolje godine tek dolaze. Koji su mu dugoročni ciljevi, možda i reprezentacija?

- Ne razmišljam o tome, razmišljam od dana do dana. Shvaćam ovo kao neki novi put kojim sam krenuo, za početak želim da momčad ostvari sve ciljeve koji su nam zadani. Da uđemo u Ligu prvaka, da osvojimo prvenstvo i Kup, da igramo dobar nogomet. A što će poslije biti, hoće li me netko iz Argentine zapaziti, vidjet ćemo.

Veliki je fan Mirka Filipovića?

- Pratim UFC, lud sam za tim borbama, gledao sam Mirka i navijao za njega. Znao sam da je Hrvat, ali sam mislio da živi u Americi. Kad sam došao u Zagreb i čuo da živi u Hrvatskoj izrazio sam želju da ga upoznam. Nadam se da će biti prilike, kao što se nadam da bih mogao s njim malo trenirati boks. Ako me pusti da treniram s njim.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 17:32