Ronald Goršić / Cropix
KAKO DALJE?

PALA ŠESTICA I ZAVJESA Maksimiru pod hitno trebaju promjene za Ligu prvaka!

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 24. studeni 2011. 20:58

“Šestica” na Bernabeuu spustila je zavjesu na Dinamovu Ligu prvaka. Još Lyon u Maksimiru, nada u barem jedan bod, kad je već skinuta nula iz rubrike pogoci, ali ta utakmica kako god završila ništa neće promijeniti. Ostat će dva nepomirljiva pogleda u prošlost; je li Liga prvaka uspjeh ili bi li bilo bolje da Dinamo nije ni ušao među elitu - ostat će pitanja bez odgovora, kao i što bi bilo da su Modri upali u neku lakšu skupinu? Međutim, najvažnije je pitanje što u Maksimiru trebaju i što će napraviti da bi ispunili zadatak koji je neki dan pred sve njih postavio Zdravko Mamić.

UPRAVA

Kojim putem krenuti?

Zdravko Mamić najavio je kandidaturu za lokalne izbore, jer “samo tako može spasiti Dinamo”. Ipak, prije no što osnuje stranačku listu, trebao bi napraviti popis stvari koje treba napraviti da bi se ostvario taj “sveti” cilj. Prodati neke igrače ili ne, krenuti u kupnju pojačanja. Naravno, najbolje bi bilo dovesti igrače već na zimu da se do ljeta stignu uigrati.

TRENER

Kruno nije 'taj’? Tko je?

Iako mu uspjeh, ulazak u Ligu prvaka, nitko ne može uzeti, iako je time zaslužio mjesto u Dinamovoj povijesti, sve je više onih koji se pitaju je li Jurčić pravi izbor za vođenje Modrih u drugu Ligu prvaka zaredom. Jer, Special Six, kako ga neki zovu nakon madridskog debakla, umnogome je kompromitirao vlastitu poziciju nelogičnim potezima i taktičkim lutanjima. U svlačionici sve je manje igrača koji ga slijede, nezadovoljnika je sve više, a madridski kiksovi s Lekom na klupi i Vidom na beku dodatno su probudili sumnje u njegove mogućnosti.

MOMČAD

Riješiti Sammira, Badelja...

Sammir je i dalje veliki problem modre svlačionice, ništa se tom petodnevnom suspenzijom nije promijenilo. Vratio se u momčad isti kakav je bio, primijetili smo da su mu u Madridu suigrači opet često prigovarali zbog zalaganja. Njegova pozicija iritira svlačionicu, to sigurno nije dobro za budućnost. Na zimu treba podvući crtu i reći “Sammir ide!” ili “Sammir ostaje!” Ili ga se riješiti, ili riješiti njegov problem jednom zauvijek i probuditi ga, natjerati ga da igra nogomet. Slično vrijedi i za Badelja, koji također želi otići.

OPŠIRNIJE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-a!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. rujan 2024 02:26