Dario Špikić
 SCREENSHOT: GNK DINAMO Screenshot: Gnk Dinamo
ROĐENI ZAGREPČANIN

Pao novi potpis u Maksimiru! Otišao je u Hajduk, a sad je opet igrač Dinama: Tu sam proveo djetinjstvo!

Bivši junior maksimirskog kluba Dario Špikić danas je potpisao višegodišnji ugovor s plavima
Piše: SNObjavljeno: 04. veljača 2021. 17:52

Dinamo je dosta kupovao ovog siječanjskog prijelaznog roka, procjenjuje se da je potrošeno gotovo sedam milijuna eura, a jedan od onih na koje neće moći računati u nastavku je Dario Špikić koji će ostati na posudbi u Gorici.

Nakon dvije i pol godine izbivanja taj je nogometaš ponovno igrač Dinama. Bivši junior kluba ovoga je četvrtka potpisao višegodišnji ugovor s plavima.

Osnažit će ofenzivni dio momčadi, posebice na krilnim pozicijama. U Dinamu ga čeka poznato okruženje jer Špikić je još od svoje osme godine bio član maksimirske nogometne škole u kojoj je prošao sve uzraste.

image
Petar Stojanović i Dario Špikić u dresu Gorice
RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

"Jako sam sretan zbog ovog trenutka. Dinamo je moj klub, tu sam proveo cijelo djetinjstvo, osvajao sam brojne trofeje u mlađim kategorijama i igrao sam i u elitnoj Ligi prvaka mladih.", rekao je za klupsku stranicu i još dodaje:

"Sigurno da iz tog perioda pamtim puno lijepih trenutaka. Zahvaljujem upravi Dinama na iskazanom povjerenju. Do kraja sezone borit ću se na terenu za Goricu, kao što sam i do sada, a zatim me čeka povratak u zagrebački klub", rekao je Špikić nakon potpisa ugovora.

Špikić je rođen 22. ožujka 1999. u Zagrebu, a u Dinamovoj je školi bio 11 godina. U juniorskim je danima nastupio za plave i u UEFA Youth League, Uefinoj Ligi prvaka mladih, kad su ujesen 2016. u obje utakmice u skupini svladali Juventus. Špikić je bio asistent u pobjedi 1:0 u Italiji. Dio te momčadi bili su, primjerice, i Dani Olmo, Nikola Moro, Borna Sosa, Marko Đira, Neven Đurasek...

Pune je dvije sezone, od ljeta 2016. do 2018. godine, nastupao za Dinamo II u Drugoj HNL gdje su mu suigrači između ostalih bili i Marijan Čabraja i aktualni hrvatski reprezentativac Filip Uremović. S Čabrajom je zajedno igrao i u dresu Gorice, a ovoga su tjedna obojica potpisali ugovore s Dinamom.

Po odlasku iz Maksimira u ljeto 2018. pristupio je Hajduku gdje je uglavnom nastupao za drugu momčad. Za udarni je sastav splitskoga kluba upisao jedan nastup u HT Prvoj ligi. Jesenski dio prošle sezone također je proveo u Hajduku II da bi u siječnju 2020. prešao u Goricu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
01. travanj 2024 06:03