Bruno Marić
 Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX
PIŠE Z. REIĆ

PARK MLADEŽI POD POSEBNIM POVEĆALOM ZBOG SUCA Marić: 'Bit ću najbolji čovjek na terenu' Žužul dao obećanje: 'Sucu neće faliti dlaka s glave'

Nedjeljna utakmica pod posebnim je povećalom policije zbog napada huligana na Marića koji se dogodio prije dva mjeseca u Stobreču
Piše: Zdravko ReićObjavljeno: 11. prosinac 2016. 09:07

Splitu u goste u pretposljednjem kolu jesenskog dijela prvenstva dolazi Rijeka, i to ne sluti na dobro za “crvene”. Trener Vjekoslav Lokica nakon dva pozitivna rezultata - pobjede nad Hajdukom u kupu i neriješenog omjera protiv Osijeka - itekako bi bio sretan da se tako nastavi, jedan bod bi smatrao uspjehom.

- Rijeka je prva, bez poraza, igraju izvanredno, favoriti su - rekao je Lokica. Otkako sam preuzeo klupu Splita nitko nas nije tako nadigrao kao Rijeka.

No, na ovoj utakmici, zamislite, nije u prvom planu borba za bodove, već lik i djelo suca Bruna Marića iz Daruvara. Činjenica je da je on vjerojatno najbolji naš sudac, ali isto tako da se uz njega lijepe brojni problematični događaji. Onaj posljednji, kad je premlaćen u Stobreču, u jednom od restorana, posebno je značajan. Mnogi će doći u Park mladeži vidjeti Marića kako sudi. Nagađanja su razna: poslan je kao “killer” da zaustavi Rijeku, zadatak mu je da pomogne Dinamu, ima dugovanja prema ovima, onima itd. Mnogi se raspituju u kojem će hotelu odsjesti, zbog njega će biti organizirana posebna služba, a predsjednik i vlasnik Splita Slaven Žužul već se očitovao:

- Mariću neće faliti dlaka s glave.

Ronald Gorsic / CROPIX
CROPIX

No, ni Marić sa svoje strane ne ostaje dužan već unaprijed tvrdi:

- Bit ću najbolji čovjek na terenu.

Vrlo vjerojatno će tako i biti, ali je pitanje kako će Marić stići do stadiona, odnosno kako će poslije utakmice biti provedeno njegovo izvlačenje prema Daruvaru. Jer, nota bene, u Split dolazi Rijeka s Armadom, pa bi negdje na autoputu moglo biti bliskih susreta suca s navijačima.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. svibanj 2024 09:23