DAMJAN TADIC/CROPIX Cropix
NOVA MOMČAD

‘Parna‘ Lokomotiva je prošlost, ova ima ‘visokoturažne motore‘! ‘Naša mladost spustila je ručnu kočnicu‘

Zadovoljstvo na Kajzerici nakon prvenstvenog starta i 2:2 remija s Hajdukom
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 19. srpanj 2021. 22:47

Iako je uvijek teško donositi neke procjene nakon prvih utakmica, ono što smo vidjeli u subotu u Kranjčevićevoj definitivno nudi zaključak kako ćemo u novoj sezoni gledati sasvim drukčiju Lokomotivu u odnosu na lanjsku, koja je jedva “iščupala” ostanak u Prvoj HNL. Uzbudljiviju, rastrčaniju, opasniju, Lokomotivu koja teži nadigravanju i igra mladenački drsko, bez kompleksa, ma tko bio s druge strane.

Ispravak u nastavku

A u subotu je s te druge strane bio favorizirani Hajduk, Splićani su poveli, Lokosi preokrenuli rezultat, da bi na kraju zanimljivi dvoboj završio pravednim remijem. Jutro je na Kajzerici bilo ugodno...

- Kad se sve zbroji, moram biti zadovoljan. Mogli smo i pobijediti, ali mogli su i oni do sva tri boda, stoga smatram da je remi najpošteniji ishod. Veseli me igra, posebno u drugom poluvremenu, kao i htijenje i zalaganje - da smo i izgubili, svojim bih igračima čestitao, ne bih im mogao baš ništa prigovoriti, jer su dali sve od sebe, u drugom su dijelu bili poput “visokoturažnih motora”! Na žalost, nemamo igrača poput Livaje, koji jednim potezom može odlučiti utakmicu i to je jedini razlog zašto nismo pobijedili, odnosno, zašto je Hajduk odnio bod u Split - pogodio je bit utakmice trener Lokosa, Silvio Čabraja.

image
DAMJAN TADIC/CROPIX Cropix

Iskazali ste nakon utakmice nezadovoljstvo prvim poluvremenom. Što vas je to naljutilo?
- Nismo bili dobro postavljeni, preduboko smo se povlačili u defenzivni blok i nismo na vrijeme “iskakali” iz te formacije. I zato je Hajduk držao loptu, a mi smo bili “u krilu” našem vrataru, imali smo tu dosta problema, “dovukli” smo Splićane pred naš kazneni prostor, jer nismo preuzimali rizik. No, nismo igrali protiv bilo koga, nego protiv Hajduka i to je svakako utjecalo na neke moje igrače, koji su u subotu debitirali u našem prvoligaškom nogometu. U nastavku smo sve to ispravili, izgledali smo kudikamo bolje, pravodobno smo izlazili u duele i imali smo brži i kvalitetniji izlazak u protunapad.

Je li ta Lokomotiva iz drugoga poluvremena baš onakva Lokomotiva kakvoj težite, kakvu želite?
- Da, to je to! Takvu Lokomotivu želim, to je moja vizija. Podatak da smo imali čak 12 udaraca prema vratima protiv suparnika kakav je Hajduk (četiri u okvir, a Hajduk je imao 12 udaraca i pet u okvir vrata, omjer udaraca iz kuta bio je 6:2 za Lokose, op. a.), dovoljno govori o tome da je ta naša neiskusna mladost “spustila ručnu kočnicu” i u drugom poluvremenu nije imala pretjerani respekt prema renomiranom suparniku. A način na koji smo postigli drugi pogodak, trebao bi biti obrazac naše igre, taj visoki presing, kojim ćemo natjerati suparnika na pogrešku ispred njegovih vrata - rekao je Čabraja.

image
DAMJAN TADIC/CROPIX Cropix

Pokazali zube

U sljedećem su kolu Lokosi gosti Slavena Belupa. Prvenstveni je start donio zadovoljstvo na Kajzericu, vidi se da Čabraja stvara momčad koja će mnogima biti “trn u oku”, ili barem “kamenčić u cipeli”, znatno drukčija u odnosu na lanjsku, “parnu” Lokomotivu. I direktor kluba, Božidar Šikić, optimistički gleda prema naprijed...
- Rekao sam nedavno da se na Kajzerici opet stvara lijepa priča, utemeljena na velikom broju mladih igrača, od kojih je većina iz naše omladinske škole. I dvoboj s Hajdukom pokazao je da idemo u dobrom smjeru. Utakmica je općenito bila odlična, Hajduk je bio dobar, ima nekoliko izvrsnih pojedinaca, ali i mi smo znali odgovoriti kako treba, “pokazali smo zube”, ravnopravno smo se “potukli” sa Splićanima! Takav nogomet želim gledati, s mnogo trke i nadigravanja, želim hrabru i drsku Lokomotivu koja se nikoga neće plašiti. Siguran sam da nećemo biti ni blizu one loše situacije iz prošloga prvenstva, te da ćemo iz utakmice u utakmicu izgledati sve bolje - kaže Šikić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 22:23