Tonči Plazibat/CROPIX
DUBROVAČKI PROJEKT

Partner bogatog Malezijca otkrio: 'Tan nije želio u Hajduk jer tamo nije sve čisto!'

Piše: Vedran PavičićObjavljeno: 17. srpanj 2013. 18:56

Uspješni i ambiciozni splitski poduzetnik Vicenco Blagaić iznenadio je hrvatsku nogometnu javnost najavom da njegov superbogati partner Malezijac Vincent Tan namjerava kupiti NK Dubrovnik 1919. Interes za kupnju četvrtoligaša s juga Hrvatske začudio je mnoge, ali kupnja dubrovačkog kluba samo je dio megaprojekta na kojem surađuju Blagaić i Tan. Njihov glavni cilj je realizacija projekta “Tri sestrice” na istoimenoj lokaciji Dubrovačkog primorja gdje Blagaić već neko vrijeme planira izgraditi vrlo vrijedni kompleks hotela, apartmana, vila, nautičkih marina te raznih sportskih terena.

- Već godinu dana pregovaramo o projektu s Tanom koji je između ostalog vlasnik i nogometnog kluba Cardiff City, bili smo s njim u Engleskoj na nekoliko utakmica i otud se rodila ideja da gospodin Tan uloži sredstva u NK Dubrovnik. Naime, on je shvatio da hrvatski nogometaši imaju potencijala i mogu dostići veliku vrijednost, a reprezentacija nam je stalno u svjetskom vrhu. Želja je da u Dubrovniku stvori klub satelit u kojem će se razvijati mladi igrači, ionako naši mladi igrači imaju još dvije godine restrikcije da se prodaju u Englesku osim ako nisu reprezentativci - rekao nam je Blagaić nekoliko rečenica o načelnoj ideji malezijskog bogataša.

Tvorac poznatog Croatia Boat Showa pojasnio je zašto je odluka pala na četvrtoligaša, a ne na neki veći klub poput recimo Hajduka.

- Razmišljao je Tan o Hajduku, ali procijenili smo da tamo situacija nije sasvim čista. Tan je ulagač koji voli da je sve sređeno, a to, koliko pratim, Hajduk zasad nije. Htjeli smo početi od nule, s klubom koji nije opterećen problemima, a budući da naš projekt planiramo zaživjeti negdje 2015. ili 2016. godine dovoljno je vremena da s Dubrovnikom dođemo u najviši rang. Želimo preko nogometa promovirati naš turistički projekt, a cilj nam je da Dubrovnik igra u europskim natjecanjima - ističe Blagaić.

Lijepe su to vijesti za ljubitelje nogometa na krajnjem jugu Hrvatske, već dugo Dubrovnik i okolica nisu imali klub u Prvoj ligi. Jedan od razloga je i udaljenost od ostatka Hrvatske koja po Blagaiću neće predstavljati problem.

- Dovoljno je pogledati primjer iz vaterpola u kojem je Jug godinama u vrhu, nema razloga da slično ne bude s nogometom. Dubrovnik ima tradiciju, ima i širok bazen igrača koji seže do doline Neretve pa čak i okolice iz BiH i Crne Gore. Naravno, sve će se raditi postupno, novac se neće ulagati bez kontrole i neće se plaćati više od onog što bude potrebno da se ostvari rezultat i dođe do Prve HNL i Europe - dodaje Blagaić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 07:25