Jure Mišković/CROPIX
'KOŠARICA' MAMIĆU

Perica: Ne smatram se igračem Zadra, ali nema šanse da idem u Dinamo!

Ne tako davno Dinamo bio je zainteresiran za prošlosezonskog najboljeg strijelca Zadra, a prema nekim informacijama čak se bilo došlo i do visokog stupnja pregovora
Piše: Bernard PalekaObjavljeno: 10. srpanj 2013. 00:06

Je li trenutačni status Stipe Perice za javnost - enigma? Mnogi elementi ukazuju da jest. Naprimjer, u Stanovima su prethodnih dana govorili da je Perica još član Zadra. A Perica, pak, tvrdi da on više nije igrač Zadra. A hoće li u Dinamo, kako to ovih dana nagađaju neka glasila.

- Nemam što dodati na tu priču o Dinamu, sigurno je da u taj klub neću. Moj je cilj inozemstvo, individualno radim da bih u danom trenu bio spreman za novi klub - bilo je sve što je jučer Perica želio reći o sebi i svom trenutačnom statusu.

U slijedu zbivanja oko Perice kao najnoviju točku možemo uzeti i kratku izjavu Rene Sinovčića.

- S Peričinim zastupnicima razgovarali smo o tomu da on može otići.

Dakle, ipak Stipe može otići "u goste"! Kako sam kaže, a kako kažu i u Dinamu, u Maksimir neće. Ne tako davno Dinamo bio je zainteresiran za prošlosezonskog najboljeg strijelca Zadra, a prema nekim informacijama čak se bilo došlo i do visokog stupnja pregovora. Zašto prije SP za U-20 Perica nije završio u hrvatskom prvaku? Moguće je da se dvije strane nisu našle kad su u pitanju uvjeti, a špekuliralo se i o tomu da je Perica odbio prijedlog da sljedeću sezonu odradi u Lokomotivi na posudbi. Nepoznato je ostalo je li, ipak, u pitanju bio i novac.

Kamo će netom punoljetnoga Stipu usmjeriti ljudi koji ga zastupaju? Dok je još trajalo prošlo prvenstvo, Perica je bio pod povećalom nekoliko europskih klubova. Zna se, recimo, da je Red Bull Salzburg slao svoje skaute, isto i Udinese, te neki engleski klubovi. Prije dva mjeseca Reno Sinovčić izjavio je i da se zanimaju Arsenal i Liverpool. Da se Pericu pita, on bi vjerojatno u Englesku jer je veliki pobornik tamošnjega stila igre i veliki navijač - Evertona!

- Za mene je to klub broj jedan - svojedobno je rekao.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. svibanj 2024 19:23