RAUL RUIDIAZ MISITICH

Peruanska zvijezda na korak do Dinama: 'Klub koji igra u LP ispunjava moje ambicije!'

Piše: Hrvoje TomićObjavljeno: 03. siječanj 2012. 23:20

Peruanski reprezentativac Raul Ruidiaz nova je meta Dinamovih čelnika. Mladi 21-godišnji napadač svojim je igrama u peruanskom prvoligašu Universitario de Deportesu skrenuo pozornost mnogih klubova, no čini se kako bi Modri ovoga puta jeftino mogli uloviti zanimljivog igrača. Raul Ruidiaz velika je zvijezda u Peruu. Mladi napadač ima hrvatske korijene, majka mu je Hrvatica, a puno ime mlade zvijezde je Raul Mario Ruidiaz Misitich.

Razgovori Dinama i igrača započeli su još krajem protekle godine, a Raul Ruidiaz se peruanskim medijima već pohvalio kako će karijeru nastaviti u Europi. Prošloga ljeta za usluge mladog napadača bili su zainteresirani Sevilla, Udinese, Villarreal, Schalke, Twente, Bešiktaš, Borussia Mönchengladbach i Napoli, no interes europskih velikana očito je splasnuo nakon slabe sezone u kojoj je u 22 prvenstvena nastupa poentirao tek tri puta. Uz slabu prvenstvenu sezone Raul Ruidiaz je briljirao na Copa Sudamericani gdje je s četiri pogotka bio treći strijelac elitnog natjecanja.

- Siguran sam kako ću Peru ove zime zamijeniti Europom. Imam otvorenu ponudu novog brazilskog prvoligaša Portuguesea, ali moja je želja odlazak u Europu. Vjerujem kako sam spreman na veliki iskorak u karijeri, a da sam i igrama u Copa Sudamericani pokazao kako mogu igrati na visokoj razini. Poznat mi je interes zagrebačkog Dinama, a klub koji se natječe u Ligi prvaka svakako ispunjava moje ambicije - kazao je Raul Ruidiaz za peruanske medije.

OPŠIRNIJE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-a!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 16:29