CROPIX
NAPETO DO KRAJA

PET HNL KLUBOVA BORI SE ZA TRI EUROPSKA MJESTA, EVO ŠTO IH ČEKA DO KRAJA PRVENSTVA Rijeka trenutno u najboljoj poziciji, ali i s najtežim rasporedom

Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 29. travanj 2019. 17:35

Kakva je situacija u HNL-u što se tiče borbe za tri europske pozicije? Do kraja ima još pet kola...

Rijeka je u trenutno najboljoj poziciji, drži drugo mjesto i nada se da će ga zadržati do kraja, premda će joj misli biti usmjerene i prema finalu Kupa u Puli, gdje će se s Dinamom boriti za trofej. No Rijeka nema nimalo lagan raspored. Gostuje u Puli kod Istre, koja daje signale da je još u igri za izbjegavanje razigravanja za status u Prvoj HNL. Nakon toga momčadi Igora Bišćana dolaze tri jako zahtjevne utakmice s klubovima iz gornjeg doma. Dočekat će Dinamo, koji je već prvak, na svojoj Rujevici i sigurno će imati motiva za pobjedu, premda bi se u toj utakmici s obje strane mogle skrivati karte za finalni sraz u Kupu. Potom Riječanima slijedi gostovanje u Gradskom vrtu s Osijekom, koji također želi u Europu. Nimalo lagana utakmica bit će momčadi s Kvarnera i domaći sraz s Lokomotivom, koja će dotada znati koliko je još konkurentna.

Zagreb, 260419.
Stadion NK Zagreba.
Utakmica 31. kola 1 Hrvatski telekom nogometne lige,
NK Lokomotiva - NK Istra 1961.
Na fotografiji: Luka Ivanusec, Lirim Kastrati.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ronald Gorsic / CROPIX

Što se tiče Hajduka, nakon poražavajućeg gostovanja u Velikoj Gorici, slijedi mu niz na papiru najlakših mogućih utakmica, jer igra s četiri kluba iz donjeg doma, a od toga tri susreta imaju na domaćem terenu. Istina, jedan domaći dvoboj moraju odraditi bez publike, ali ako je sastav Siniše Oreščanina u ta četiri dvoboja u prošlom krugu uzeo 12 bodova, isto se očekuje i u posljednjoj rundi. Hajduk bi s punim plijenom iz ta četiri susreta (Inter, Slaven Belupo, Rudeš, Istra 1961) trebao riješiti europsku vizu i učvrstiti četvrto mjesto te onda u posljednjem kolu odigrati neopterećen derbi s Dinamom u Maksimiru. Dok Hajduk bude igrao ta četiri lakša sraza, dotle bi se bodovi suparnika u međusobnim dvobojima trebali gubiti.

Velika Gorica, 270419.
Gradski stadion.
Utakmica 31. kola 1. Hrvatski telekom nogometne lige, HNK Gorica - HNK Hajduk.
Na fotografiji: tuga igraca Hajduka.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ronald Gorsic / CROPIX

Dosta izazovno

To posebice vrijedi za Osijek, koji nakon dvoboja s Dinamom isto tako ima niz zahtjevnih zadaća. Prvo moraju u goste Slavenu Belupu, koji je na domaćem terenu dosta tvrd protivnik, a onda im slijedi dvoboj s Lokomotivom u Kranjčevićevoj pa još jedan susret izvan svog stadiona jer gostuju i kod Gorice. Dosta izazovno, valja vidjeti koliko će bodova dohvatiti u tim susretima, a za kraj im ostaje utakmica u Gradskom vrtu s Interom, u kojemu se nadaju proslaviti plasman u Europu.

Osijek, 270419. 
Stadion Gradski vrt. 
Utakmica 31. kola 1. HT lige Osijek - Dinamo. 
Na fotografiji: slavlje Osjecana. 
Foto: Vlado Kos / CROPIX
Vlado Kos / CROPIX

Gorica ima dva laganija susreta pred sobom (Rudeš i Istra 1961), i to oba u gostima, što njima paše, a onda će na svom stadionu dočekati Dinamo, da bi za kraj odigrali dva derbija koja direktno mogu odlučivati o europskim pozicijama, jer prvo dočekuju Osijek, a u posljednjem kolu idu Lokomotivi. Lokosi su u najtežoj poziciji, pogotovo što su neplanirano izgubili dva boda s Istrom 1961 u petak, a onda im slijedi gostovanje kod Dinama, domaći susret s Osijekom, Slaven Belupo i Rijeka na strani te na kraju već spomenuti sraz s Goricom u Kranjčevićevoj.

S KIME IGRAJU NAKON 31. KOLA HNL-a

Dinamo

Dinamo - Lokomotiva

Rijeka - Dinamo

Dinamo - Gorica

Inter - Dinamo

Dinamo - Hajduk

Rijeka

Istra 1961 - Rijeka

Rijeka - Dinamo

Osijek - Rijeka

Rijeka - Lokomotiva

S. Belupo - Rijeka

Osijek

S. Belupo - Osijek

Lokomotiva - Osijek

Osijek - Rijeka

Gorica - Osijek

Osijek - Inter

Hajduk

Hajduk - Inter

Hajduk - S. Belupo

Rudeš - Hajduk

Hajduk - Istra 1961

Dinamo - Hajduk

Gorica

Rudeš - Gorica

Gorica - Istra 1961

Dinamo - Gorica

Gorica - Osijek

Lokomotiva - Gorica

Lokomotiva

Dinamo - Lokomotiva

Lokomotiva - Osijek

S. Belupo - Lokomotiva

Rijeka - Lokomotiva

Lokomotiva - Gorica

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. svibanj 2024 10:40