Igor Silva (lijevo)
 VLADO KOS/CROPIX
CIJENA KOJA ODBIJA

Pet milijuna eura bilo je previše: Bjeličin adut bliži Osijeku, bivšeg dinamovca nisu ni kontaktirali!?

Brazilac kojeg je osijek otkupio od grčkog Olympiacosa, za sada ostaje u kadru trenera Bjelice
Piše: JL.Objavljeno: 11. srpanj 2021. 22:24

Najčešće iz prvoligaša s Drave na upit o mogućem odlasku, transferu, nekog od sadašnjih njegovih profesionalaca, stiže unaprijed pripremljen, a uopćen i nekonkretan odgovor.
- Za većinu naših igrača postoji zanimanje drugih klubova, uglavnom iz inozemstva - poput “šprance” odjekuje iz Gradskog vrta.

Ostaje u tajnosti

Nikad spomena niti jednog kluba, a ni igrača koji je u žiži zanimanja možebitnog kupca. Sve ostaje u tajnosti, pa i onda kada negdje ponešto, iz povjerljivih izvora, ipak procuri, kao što je to bio slučaj s brazilskim brzonogim desnim braničem Bijelo-plavih Igorom Silvom.

image

VLADO KOS/CROPIX Cropix

Za njega je veliko zanimanje pokazao francuski Lorient. Međutim, ništa se još ozbiljno nije dogodilo. Osijek je prije godinu dana Brazilca, kojeg je imao u svojoj momčadi kao ustupljenog, otkupio od grčkog Olympiacosa, a baš i nije osobito raspoložen suglasiti se s njegovim odlaskom. Izuzev ukoliko, jasno kao dan, ponuda za prijevremeni raskid ugovora ne bude toliko izdašna da se ne smije odbiti.


Francuzima je, navodno, istaknuta cijena od 5 (pet) milijuna eura, a od tog trenutka sve je na mrtvoj točci. Vrijeme će pokazati hoće li se nešto i pokrenuti, promijeniti, ali jasno je da Osijek zna Brazilčeve kvalitete i vrijednosti, nezadovoljnog igrača pod svaku cijenu zadržavati neće, ali ni suglasiti se s njegovim odlaskom bez da u možebitnom transferu ne ostvari zaradu.

Primamljiva udavača

Francuski klub i njegovi pregovarači su svjesni koliko trebaju platiti da bi Igor Silva postao član Lorienta. No, moguće je i da se cijeli posao neće završiti ni lako ni brzo. Osijek je na pragu novog prvenstva, čeka ga i prvi nastup u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu, zbog čega i ne želi oslabiti svoj igrački kadar. Osim toga Silva se trenutačno bori i s ozljedom zbog koje vjerojatno neće igrati u prvom kolu kada će se Osijek sučeliti s Šibenikom. No, u svakom slučaju, ako je jedno vrijeme groznicu zanimanja Osijekovih navijača izazivala mogućnost da redove Bijelo-plavih napusti najbolji strijelac HNL u prošloj sezoni Ramon Mierez, sada je ona dobila nastavak, odnosno, neizvjesnost da umjesto Argentinca klub napusti Brazilac.


Kako god, nedvojbeno je Osijek postao i jako dobra i primamljiva udavača. Ambicioznost kluba, odlični rezultati i plasman u prošlom prvenstvu, visoko postavljeni ciljevi u novoj sezoni, a istini za volju i činjenica da njegovi igrači za hrvatske prigode vrlo pristojno zarađuju i svoje prinadležnosti uredno primaju, navodi mnoge da požele i sami biti dio priče u Gradskom vrtu. Često u svemu ostaje nejasno žele li to doista i baš sami igrači, koji se spominju kao možebitno novi članovi prvoligaša s Drave ili, pak, mnoštvo iz miljea onih ljudi koji skrbe o njihovim karijerama. Na puno priča se u Osijeku jednostavno postavljaju, njihov je odgovor uvijek šutnja. I sam se glavni klupski menadžer i trener Nenad Bjelica nedavno očitovao.
- Nikad neću licitirati s imenima igrača - kazao je Bjelica.

Benković nije opcija

Nije on takav, neće ni o kome ni zucnuti, ali vijesti koje se ponekad jave i koje pronose rodu glas o zanimanju Osijeka za ovog ili onog pojedinca nitko ne može spriječiti. Bilo ih je i bit će. Jedna je takva u eteru, a govori kako u Gradskom vrtu žele dolazak bivšeg stopera Dinama iz kojeg je transferiran u Leicester - Filipa Benkovića. Međutim, pričom su iznenađeni i u prvoligašu s Drave i odlučno otklanjaju i samu pomisao da su kontaktirali Benkovića.

Dakle, stoper kojeg je Leicester City prigodom njegovog dolaska, odnosno, transfera iz Dinama platio oko 15 milijuna eura, nije ni blizu dolaska u Osijek. Između ostalog i zbog činjenice da u kadru Bijelo-plavih ima dovoljan broj stopera, pa Bjelica nije u potrazi za još jednimm ma kako se zvao i od kuda moguće dolazio...

SILVA ZA OSIJEK

U PRVENSTVU
58 odigranih utakmica
1 postignuti pogodak


U KUPU
7 odigranih utakmica
0 postignutih pogodaka


U EUROPI
1 odigrana utakmica
0 postignutih pogodaka


UKUPNO
66 odigranih utakmica
1 postignuti pogodak

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 03:38