RONALD GORSIC/CROPIX
PETARDA U MAKSIMIRU

Peternac oduševljen: Fantastično, odigrali smo fascinantno!; Budicin ljut: Istra? Bili smo smiješni!

Autor poteza utakmice Kristijan Jakić: Nakon pauze svaku ćemo utakmicu igrati kao da je zadnja!
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 08. studeni 2020. 18:02

Alen Peternac odlično je odradio ovu ulogu v.d. trenera. Dvije utakmice, dvije pobjede, u ovoj protiv Istre još i odličan dojam i efikasan Dinamo.

- Dojam je fantastičan, fascinantno je kako su dečki odigrali su odigrali ovu utakmicu, zadnju u ovom ciklusu, s toliko energije, želje, volje... Od prve minute je bila ideja da krenemo napadački, agresivno, da zabijamo golove i u tome smo uspjeli i zasluženo pobijedili - rekao je Peternac, najavivši da svima nakon zadnjih uzbuđenja treba odmor, jer nakon stanke slijedi još pakleniji ritam.

- Dobro će nam doći pauza. Da se dobro odmore svi ovi koji ostaju u Zagrebu, imamo dosta igrača koji su načeti, Joško Gvardiol je osjetio stopalo, Burton mišić, uspjeli smo malo odmoriti Lovru Majera. Treba nam ovih 14 dana da stavimo sve na svoje mjesto. Pokušat ćemo sve napraviti da se ovi koji su tu pokušaju odmoriti i oni koji idu u reprezentacije, s njima ćemo biti u kontaktu, da se i oni maksimalno odmore, jer nas čeka jako težak ciklus nakon pauze.

Kristijan Jakić zabio je svoj prvi gol u Dinamovu dresu, bila je to atrakcija, odigrao je vrlo dobru utakmicu.

- Sretan sam zbog prvijenca, ali posebno sretan zbog pobjede, zbog toga kako je momčad izgledala. Zabili smo puno golova, napravili dosta šansi. Ova utakmica je nagrada za naš trud i rad na treninzima.

Jakić je jedan od onih koji ostaju u Maksimiru u ovoj stanci.

- Odigrali smo dosta jakih utakmica, ova dva ili tri dana odmora će nam dobro doći, onda se bacamo na posao. Nakon pauze ćemo svaku utakmicu igrati kao da je zadnja i očekivati što više bodova - rekao je Jakić.

Fausto Budicin, trener Puljana, bio je dosta kritičan prema izvedbi svoje momčadi.

- Došli smo na Maksimir kao simpatična momčad s darovima, što je Dinamo iskoristio i poručio nam da samo tako nastavimo. Trebamo se pogledati u ogledalo i reći da smo bili smiješni i čestitati Dinamu na pobjedi - kazao je pulski trener.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 02:11