Bruno Petković je najavio derbi s Hajdukom u 18. kolu HNL-a

 GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix
UTAKMICA KOJA IMA POSEBNU ČAR

Petković iskreno rekao što misli o rivalitetu s Livajom pa poručio: ‘Derbi se ne igra, nego pobjeđuje‘

Napadač Dinama je najavio dvoboj s Hajdukom i odgovorio na usporedbe s prvim napadačem Bijelih
Piše: Nikola Lipovac/Jutarnji listObjavljeno: 04. prosinac 2021. 15:19

Bruno Petković ili Marko Livaja? Sjećamo se derbija iz 1984., kad se Hajduk borio za prvaka, a Dinamo kašljucao, tada su simultanku odigrali Marko Mlinarić i Blaž Slišković, završilo je 2:2, a sve pogotke postigli su (vele)majstori Modrih i Bijelih.

Petković o trenutnom ozračju u plavoj svlačionici kaže:

"Dosadašnja karijera pokazuje da je sposoban trener, ima iskustva, kroz priču i neke nove zahtjeve koje momčad mora usvojiti sigurno može donijeti dovoljno toga dobroga."

Derbi?

"Mi smo Dinamo i bez obzira na formu i bilo što što će sigurno doći više do izražaja u medijima nego što je prisutno u svlačionici svaku utakmicu idemo na pobjedu. Taj derbi je posebna draž u kojem jednostavno moramo pokazati da smo još uvijek najbolja momčad u Hrvatskoj."

Ovo će biti i prvi ovosezonski sraz Plavih" i Bijelih.

"Derbi nosi dodatnu čar, poseban motiv, a utakmica kao utakmica je bitna kao i svaka jer prvenstvo nam je cilj broj jedan. No, kako često zna istaknuti naš kapetan Ademi, derbi se ne igra nego pobjeđuje."

Mediji ističu – s razlogom! - da nam predstoji dvoboj između Petkovića i Livaje, dvije "desetke".

"U karijeri sam uvijek individualne stvari ostavljao sa strane, nije potrebno pumpati rivalitet između dvojice igrača jer dovoljan je već rivalitet između dva kluba ja su dugo godina bile najbolje u Hrvatskoj. Taj derbi juga i sjevera je sigurno nešto što će privući, nadam se, puni stadion."

U zadnjem maksimirskom derbiju Petković je zabio s bijele točke i asistirao Kastratiju za 2:0.

"Referirat ću se na onaj odgovor od maloprije, najvažnija su ta tri boda, pogotovo jer smo, ne bih rekao u igračkoj, nego rezultatskoj krizi u zadnjim utakmicama. Nedjeljna tri boda bi nam sigurno bila veliki vjetar u leđa."

Pohvalio je Petković i veliku podršku navijača na subotnjem treningu.

"Znači nam ta podrška sigurno jako puno. Ostali smo im dužni u zadnjim utakmicama na kojima sm osjetili veliku podršku iako nam rezultati nisu bili u skladu s mogućnostima, čak bih rekao ni s prikazanim na terenu. No, nekad fali te sportske sreće i mislim da je ovo prava prilika da se odužimo našim navijačima", poručio je "Plavi 10".

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
13. travanj 2024 20:56