MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix
POSLJEDICE DERBIJA

Petković ne čuje na jedno uho, Krznar poručio: ‘Nadam se da ćemo izaći živi i zdravi, žalimo za pobjedom‘

‘Lagano bi priveli utakmicu kraju, da nismo bili tako neoprezni u šesnaestercu‘, kaže trener Rijeke
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 16. listopad 2021. 19:53

I Dinamo i Rijeka dobili su na kraju pljesak svojih navijača na Rujevici, a ne sumnjamo da će Goran Tomić i Damir Krznar imati štošta analizirati. Prvi, što se dogodilo s momčadi u nastavku, a drugi, kako je moguće da igrači onako loše uđu u utakmicu. No, na kraju nijedan od njih nije izgubio, dvoboj se nastavlja.

- Prvo bih se zahvalio navijačima na sjajnoj podršci, bili su nam vjetar u leđa. Prvo poluvrijeme smo odigrali fantastično, sve što smo dogovorili, igrali smo i obrambeno i napadački bez ijedne greške, Dinamo nam nije stvorio šansu. Plan je bio da igramo isto i u drugom poluvremenu, ali napravili smo dvije neopreznosti u šesnaestercu i kad primite gol iz jedanaesterca, iz neke neopasne situacije pa kad drugi gol bude opet jedanaesterac, dnormalno je da se uvuče nervoza. Bilo je 2:3, Dinamo je stisnuo, nesvjesno se momčad povukla i završilo je 3:3. Htjeli smo pobijediti, ali, što je, tu je - realno je, iako još uvijek vruće glave, utakmicu komentirao Goran Tomić.

image
MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix

Definitivno, utakmicu su okrenule dvije pogreške njegove obrane, dvije situacije u kojima gol nije 'visio u zraku', ali je Dinamo dobio priliku da se vrati u utakmicu.

- Uvjeren sam da bismo lagano priveli utakmicu kraju da nismo bili tako neoprezni u šesnaestercu. Žalosti me da smo primili takve golove, mi smo ih kontrolirali, nisum nam iz igre radili nikakve probleme. Ali, bit će bolje. Sad se moramo dobro regenerirati i pripremiti za srijedu i utakmicu s Lokomotivom - zaključio je Rijekin trener.

A kako je utakmicu vidio njegov kolega na Dinamovoj klupi? Damir Krznar je, također, bio realan, svjestan da su to bila dva potpuno drukčija Dinamova poluvremena.

image
MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix

- Prvo poluvrijeme bilo je izuzetno blijedo, ništa nije funkcioniralo i polazilo nam za rukom, posebno u fazi napada. Ni reakcija na izgubljenu nije bila prava i to je bilo presudno. Ona je dala Rijeci prostor i krila da nas ugrozi, kroz dvije tranzicije i prekid otišla je Rijeka na 3:0. Teško je to bilo loviti, morali smo mijenjati sustav, uspjeli smo nakon 3:1 pristisnuti Rijeku, došli smo na 3:3. Gledajući to prvo poluvrijeme moramo biti zadovoljni bodom, ali gledajući razvoj situacije u nastavku, čak i žalimo za pobjedom - kazao je Krznar.

Ipak, prevladava zadovoljstvo tim bodom.

- S bodom moramo biti zadovoljni, jer smo zadržali stabilnost i kontinuitet osvajanja bodova. Izuzetno je mentalno bitno ne gubiti utakmice, iščupali smo se iz poraza koji je visio nad glavom i zato čestitke igračima. Izuzetno su dobro reagirali u drugom dijelu, već na sastanku u poluvremenu sam vidio da vjeruju da mogu. Kad su takvi, onda i mogu!

Pohvalio je i on sjajnu rujevičku atmosferu.

- Pun stadion, odlično navijanje, nosili su nas i naši navijači, zahvaljujemo i njima, ali i cijeloj Rujevici. Daj Bože još takvih atmosfera i utakmica.


Petković je dobio udarac u glavu, ne čuje na jedno uho!

Na utakmici u Rijeci bio je i Dinamov kapetan Arijan Ademi. Iako je ozlijeđen, iako ga taj gležanj muči i ne može normalno hodati, došao je na Rujevicu bodriti suigrače.

Kako su ostali, ima li nekih novih problema s ozljedama?

- Valjda neće biti novih problema, iako, Petković je dobio udarac u glavu i mali otok, čak se žali na čuje na jedno uho! Nadam se da će sve biti dobro, da ćemo na kraju izaći živi i zdravi iz ove utakmice, kaže Krznar.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 17:47