CROPIX
LOGIČNI RASPAD SUSTAVA

PIŠE ZDRAVKO REIĆ Na Poljudu se dogodio horor koji nitko nije očekivao, a sada se vidi da trener i sportski direktor nisu dorasli ambicijama kluba

Piše: Zdravko ReićObjavljeno: 05. studeni 2017. 13:55

Hajduk je doživio pravi slom i to na svojem terenu i to od momčadi, od posljednjeg Rudeša, koji je do sada ostvario u proteklih 14 kola samo jednu pobjedu. Takav horor rasplet nitko nije mogao očekivati, ali je po svemu ova raspad sustava splitskog kluba po svemu logičan. Sve te priče i snovi o tome kako će „bijeli“ napokon izvesti renesansi u ovom prvenstvu ipak su bazirane na krivim pretpostavkama. Naime, od očekivanog i najavljenog napretka u igru nije bilo, to se nije događalo, već su se nizali šokantni gubitci bodova.

Sad se vidi da ipak ni trener Joan Carrillo, pogotovo sportski direktor Mario Branco nisu dorasli ambicijama Hajduka i zahtjevima njegovih navijača. Eto, do 15. kola protjerani Damir Burić je sa svojim sastavom osvojio 29 bodova, njegov nasljednik Marijan Pušnik sa kojim su se u ambijentu kluba čak i sprdali imao je učinak od 28 bodova, dok je Carrillo uspio skupiti tek, za Hajduka mizernih, 25 bodova.

Agonija splitskog kluba tako se nastavlja, izlaz je teško vidjeti bez obzira na svu vjeru navijačkog puka. Njihov slogan kako je „rezultat samo trend, dok je ideal vječan“ pokazao se ispraznim. Međutim, sav taj bijes kojeg su gledatelji ispoljili prema igračima ipak nije upućen na pravu adresu. Jednostavno, to nisu igrači koji su u stanju postići nešto više od trećeg ili četvrtog mjesta.

Po svemu predstoji burni dani u Poljudu, odgovornost je najveća ipak na rukovodstvu, konkretno predsjedniku Ivanu Kosu, koji je objektivno bez potrebnog iskustva upao u klub s velikim zahtjevima.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. svibanj 2024 08:03