DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
TEŽAK RASPORED

‘Pivarić i Papa donose nam drugu dimenziju!‘ Lokosi se pomaknuli sa začelja, ali slijede novi ispiti

Trener Jerko Leko nakon važne pobjede ostvarene u petak u Varaždinu
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 14. veljača 2021. 10:09

Lokomotiva je prošla pobjednički kroz Varaždin (1:0), na Kajzerici se malo lakše diše, jer Lokosi ipak sakupljaju bodove, bježe Istri i polako hvataju i Varaždince. Međutim, sigurno treneru Jerku Leki nije bilo lako pred sam kraj utakmice, možda je u glavi bio onaj dvoboj s Rijekom (od 2:0 do 2:3), opet je Lokomotiva puno toga promašila, Benko je imao u zadnjim minutama priliku za izjednačenje iz slobodnog udarca.
- Da, bila je to dobra šansa, a po smrznutom terenu nikad ne znaš, je li teže igraču puknuti ili golmanu obraniti. Ipak, duboko u sebi sam vjerovao da nam se neće opet dogoditi isto, da ne pobijedimo u utakmici u kojoj smo bliži pobjedi, osjećao sam da se neće ponoviti - mirno priča Leko, čija je momčad nakon ona dva startna poraza (Osijek, Šibenik) i sedam primljenih golova, uhvatila korak s ostalima.

- Dobili smo na samopouzdanju, najviše sam radio na tom psihološkom segmentu. Kako? Stalno igračima govorim da se ne zamaraju negativom, da ne razmišljaju kako je nešto na kraju ispalo loše, nego da obrate pažnju na dobre stvari u igri. A tih je dobrih stvari bilo u svim utakmicama pa i u onima u kojima smo griješili i gubili. Ja sam inače u životu optimist, to prenosim na igrače. Svjesni smo da igramo dobro i da se to, ako tako nastavimo, mora negdje vratiti.
Veliki je dobitak igra odličnog Papadopoulosa. Kad je zdrav, vidi se da je istinska nogometna klasa.

Hadžić daje snagu

- Da, Papa, ali i Pivarić, veliki su dobitak za ovu momčad, ta njihova energija, njihovo iskustvo i želja, to nam donosi drugu dimenziju. Prije utakmice ja održim govor, onda nešto kaže i kapetan Pivarić, na kraju još nešto dodaje i Papadopoulos, daje podršku ovim mladim igračima. Vidjeli ste i kako proživljava utakmicu, s koliko truda i energije, a to je upravo ono što nam treba i što sam želio dobiti. Igrače koji žele, koji daju maksimum, uz njih svi ostali postaju bolji.

Lokosi su se pomaknuli sa začelja, ali sad slijede novi ispiti. Težak raspored, samo Gorica kući, potom Slaven Belupo, Šibenik i Istra 1961 na gostovanjima.
- Uopće ne razmišljamo na takav način, govorim stalno da mi moramo misliti samo na to kako da odigramo što bolje, kako da nastavimo rasti u izvedbama. Ionako, kad nema publike, nije tolika razlika igraš li u gostima ili kući. U svakoj utakmici idemo maksimalno, rezultat će doći. Svaka je važna, ali imat ćemo dvije utakmice s Istrom u tri dana, te su nam posebno bitne.

Predstavio se i Irfan Hadžić, igra dobro, jedino ga još neće gol.
- S Hadžićem smo dobili dodatnu snagu, on je igrač koji zna zadržati loptu, odigrati, donio nam je mogućnost da možemo i drugačije igrati, a i dobro je da rastereti Roka Šimića, bilo bi loše kad bi sve palo na njegova leđa. A što se gola tiče, doći će pogoci. Važno je da mi ulazimo u šanse, da u svakoj utakmici imamo dosta prilika, siguran sam da će nam se otvoriti.

Nakon Mate Maleša vraća se i Mario Musa

Sitgao je Mate Maleš, koliko može pomoći?
- Drago mi je da smo dobili takvog igrača, koji će dodatno osnažiti konkurenciju u veznom redu. Kad smo već spomenuli Maleša, moram reći i da se Đira sve više diže, napreduje, može igrati čitavu utakmicu u visokom ritmu i to je također veliki dobitak - rekao je Leko te otkrio još jednog novog igrača.
- Stiže nam i Mario Musa, još jedan od onih koji su bili u Lokomotivi i koji poznaju klub i momčad i neće trebati dugo da se prilagode. Ne znam u kakvoj je formi, vidjet ćemo, bit će do ljeta s nama pa ćemo odlučiti što dalje - kaže Leko. (tn)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 11:02