Tomislav Krišto/CROPIX
BORBA ZA LIJEVI BOK

Pivarić izgurao Ibaneza, a za Čačića nema netrpeljivosti: 'Kod mene igraju najbolji'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 05. ožujak 2012. 17:02

Najviše se prašine u Maksimiru diže oko borbe za lijevi bok. Luis Ibanez je starosjedilac, ima odličnu statistiku, bio je najkorisniji igrač jeseni. Ali Čačić kao da više vjeruje Josipu Pivariću, koji slovi za trenerova ljubimca.

- Stalno se vraćamo na Ibaneza i Pivarića, nema razloga. Nitko tu nije moj igrač, svi su Dinamovi, tako se ponašam prema svima. Nema nikakve netrpeljivosta prema ikome. Pivarić je odigrao dobro, na kraju je i asistirao, a nije dvojbeno da je Ibanez skrenuo pozornost na sebe jesenskim nastupima. Ima igru prema naprijed, udarac, centaršut, ali trebao bi popraviti još defenzivnu igru, napredovati u tom dijelu i tada će biti još bolji. Marljiv je, radi, vjerujem da još može popraviti te nedostatke, ne vidim zašto se oko svega toga diže tolika buka - rekao je Čačić, koji objašnjava i zašto je zamijenio Ibaneza.

- Ne znači zamjena uvijek da je igrač loš, postoje i taktički razlozi. Procijenio sam da nam treba još jedan ofenzivniji igrač, uveo sam Sylvestra, Pivarić je pak pokazao skočnost, također odličnu lijevu nogu, sigurno ovdje nije zalutao, kao ni itko drugi. Nema nikakvih pritisaka tko bi trebao igrati, jednostavno, kod mene uvijek igraju najbolji, oni koji se pokažu na treningu. Lucho isto radi jako dobro i nema tu nikakve priče o privilegijima. No, sjetite se i Pule, znat ćete što govorim...

Možda te rotacije nisu najbolja stvar, možda se igrači ne mogu baš uigrati ako ih se stalno mijenja, ako nemaju dovoljnu minutažu. Recimo, Tomečak je bio označen kao glavni igrač za proljeće, a već dvije utakmice je započeo na klupi.

- Ne vidim zašto bi te rotacije bile loše, ja sam ih najavio od prvog dana. Želim imati jasnu sliku u momčadi, dati svima priliku. I zato da ne bi bilo nezadovoljnih, ali i zato da vidimo do ljeta tko može odgovoriti zahtjevima. Dobro je stalno imati na raspolaganju velik broj igrača, ako nekih nema da drugi odmah mogu uskočiti. A što se uigravanja tiče, mi smo se uigravali na pripremama, uigravamo se i u svakoj utakmici, spremamo se za ono što će doći kasnije. Tomečak? Imao je dovoljno prilika, nije on upitan, samo mu treba više mirnoće i samopouzdanja.

Također, čini nam se da Kovačić malo stagnira...

- Svi znamo koliki je on talent i na njemu se neće lomiti neke stvari. Odlučili smo da je on 'taj’, da stojima iza njega, i onda neke stvari treba razumjeti. Naravno, nije smio izgubiti onu loptu na sredini terena prije Osijekovog jedanaesterca, ali to se događa. Ima u njegovoj igri sekvenci ozbiljnih stvari, ali ima još stvari na koje mu moramo ukazati.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 01:23