Slavlje igrača Junaka
 VLADIMIR DUGANDZIC/CROPIX
SEDAM DUGIH GODINA

Pjesmom i vatrometom proslavili do jutra povratak u Drugu ligu! ‘Krećemo s pripremama, imamo ambicija!‘

"Mi smo toliko željeli ostvariti ovaj uspjeh. Momci su dali sve od sebe. Svaka im čast", rekao je trener momčadi
Piše: Jerko BlajićObjavljeno: 20. srpanj 2020. 19:11

Prije 104 godine Junak je osnovan na inicijativu sinjskih poklonika nogometa, od kojih je za predsjednika izabran Ante Brož, austrougarski podoficir. Iste godine je i registriran sa 42 nogometaša. Nekoliko puta Sinjani su u svojoj autobiografiji na najbolji način obilježili rođenje kluba ulascima u i viši rang natjecanja.

Spomenimo neke kao što je ulazak 1971. godine u ondašnju Drugu ligu, 1982. u Hrvatsku ligu, 1989. u Međurepubličku ligu, u kojoj je igrao do 1991. godine, zatim 1996. u Prvu B ligu Hrvatske, pa 2007. godine u Drugu ligu, u kojoj je proveo šest sezona. Jedino se subotnji uspjeh poklopio s danom osnutka kluba 18. srpnja 1916. godine.

Prije početka uzvratne utakmice s Marsonijom, Sinjske mažoretkinje svojom ljepotom i plesom uz alkarsku koračnicu (u kojoj je i stih: Jurnimo momci, nap. a.) i dionicu završnog kola opere Ero s onoga svijeta (za koji je libreto napisao znameniti hrvatski književnik Milan Begović, rođen u Vrlici nap. a.), na znakovit način, po taktovima Gradske glazbe, potaknule su sinjske Modre na put prema uspjehu.

image
VLADIMIR DUGANDZIC/CROPIX

U Sinju i šire puno se priča o uspjehu Grčićevih odabranika. Igri tijekom utakmice ne gleda se puno u oči, važan je rezultat. Još jednom smo ga priupitali kako je doživio uspjeh svojih igrača:
- Mi smo toliko željeli ostvariti ovaj uspjeh. Momci su dali sve od sebe. Svaka im čast. Što smo planirali to smo i ostvarili.
Marsonia je pokazala da ima vrlo dobru veznu liniju, koja je u ovoj utakmici bila znatno bolja od Junakove. Jeste li razgovarali poslije utakmice s kolegom Ostojićem?

Bez posebne proslave

- Rekao mi je da su kiksali u prvoj utakmici na svom terenu, a za igru u ovoj istaknuo je da nema što zamjeriti svojim igračima. Još jednom bih kazao da su se u obje utakmice igrači i gledatelji izuzetno korektno ponašali.

- Prividno je Marsonia bila bolja na terenu, s više prilika. Vidjelo se da je kvalitetna momčad. Da su Brodu njeni igrači dali bar gol iz one dvije šanse, tko zna kako bi na kraju prošao Junak. Treba znati da se u Sinju igralo na rezultat. Gosti su četiri puta gađali u okvir, ali je Runje sva četiri opasna udarca vrhunski obranio, dok je Junak samo jednom (pogodak Stipe Baraća, nap. a.) - istakao je nekadašnji Junakov igrač Siniša Anušić.

Junak neće organizirati posebno slavlje nakon ostvarenog ulaska u Drugu ligu. Odmah po završetku utakmice padale su čestitke sa svih strana junacima ovog velikog uspjeha. Evo što kaže predsjednik kluba Stipe Perić:
- Slavilo se do jutra uz pjesmu i vatromet nad klupskim prostorijama. Kako i ne bi. Ovo je za nas veliki događaj. Mi smo pobijedili s ukupno 3:0 vrhunsku momčad. U Slavonskom Brodu ostvarili smo odličan rezultat. Moramo već sada krenuti s pripremama za prvenstvo koje će početi za manje od mjesec dana.

image
VLADIMIR DUGANDZIC/CROPIX

Očito je da se morate pojačati?
- Već od sutra ćemo razmatrati kakav profil igrača nam je potreban. Bašić-Šiško je već tu. I Robert Jandrek je u toj priči.
Na utakmici su bili Marijan Kustić, Izvršni predsjednik HNS i Neven Šprajcer, zadužen za natjecanje i infrastrukturu u HNS-u.

Prigoda je bila za razgovor o potpori klubu za izgradnju pomoćnog igrališta s umjetnom travom i nekim drugim pitanjima?
- Kustić je oduševljen organizacijom kluba. A Šprajcer je obećao da ćemo za mjesec, dva razgovarati o operacionalizaciji izgradnje pomoćnog igrališta. Taj nam je objekt itekako potreban za kvalitetniji rad sa svim dobnim kategorijama igrača, osobito onih mlađeg uzrasta - zaključio je Junakov predsjednik.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 17:25