SKUPA GREŠKA

Plaća za trenutak slabosti protiv Belgije: Igor Štimac prekrižio Ivana Perišića

Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 12. listopad 2013. 23:49

Nema dvojbe da je Igor Štimac pogriješio u nekim odabirima. Pretpostavio je Kovačića Vukojeviću, iako je jasno da Interov veznjak nije ni u formi, a niti je za poziciju srednjeg veznog. Barem ne dok ne stekne nužna iskustva, taktičku zrelost i moć.

Da ne govorimo kako je Modrić u tom tandemu primoran više se baviti defenzivom i čuvati leđa Kovačiću koji gubi dosta lopti u kritičnoj zoni. Sa svojom bi hitrinom Kovačić sigurno bio bolji bliže protivničkom golu, gdje su ordinirali Perišić (neočekivano) i Rakitić (Predvidljivo).

Štimac je govorio da ga Kovačić tako više intrigira, ali je onda dao prednost Perišiću, koji ionako ne iskazuje formu u Wolfsburgu, a igra i na krilu ili špici.

Rakitić je trebao biti na svojem mjestu, u sredini ofenzive, ali ni on kao ni Perišić nisu opravdali Štimčevo povjerenje. Rakitić se ozlijedio pa tako nije dvojbeno da ga neće biti u postavi. No, Perišić je posebno razočarao Štimca koji mu je poručio da će se morati debelo oznojiti igrama u klubu da zasluži povratak u krug kandidata.

S druge strane Štimac je najavio da će Kranjčar dobiti više prostora jer sad igra u klubu, što je najava da bi mogao startati već u Glasgowu. Nešto slično se odnosi na Eduarda, a vjerojatno će se u momčad vratiti Vukojević koji je u posljednji tren pred Belgiju iz početne 11-rice vraćen na klupu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. rujan 2024 20:18