Tom Dubravec / CROPIX / CROPIX
ANKETA: JE LI KAZNA PRAVEDNA?

PLJUŠTE KAZNE NAKON DERBIJA KOJI JE HRVATSKU DIGNUO NA NOGE Hajduk dobio jednu od najvećih kazni otkad je HNL-a i postavio ovosezonski rekord...

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 05. rujan 2019. 15:42

Disciplinski sudac HT Prve HNL Alan Klakočer donio je odluke po prijavama službenih osoba s utakmica 7. kola, a iste su objavljene na službenoj stranici lige.

Emir Dilaver (Dinamo) kojeg je sudac isključio zbog grubog starta s leđa na utakmici Hajduk-Dinamo kažnjen je s dvije utakmice zabrane igranja i 4.000 kuna novčane kazne.

Arijan Ademi (Dinamo) i Bassel Zakaria Jradi (Hajduk) koji su isključeni zbog dvije opomene kažnjeni su sa po jednom utakmicom igranja i novčanim kaznama od po 3.000 kuna.

Pomoćni trener GNK Dinamo Rene Poms koji je isključen u sudačkoj nadoknadi zbog vrijeđanja suca kažnjen je s dvije utakmice zabrane obavljanja funkcije i 1.000 kuna.

Renato Pilipović koji je na utakmici Rijeka-Inter Zaprešić isključen u funkciji predstavnika kluba zbog ulaska u teren za igru i prigovaranja sucima kažnjen je ukorom.

Zbog neprimjerenog skandiranja gledatelja prema sudačkoj četvorci u više navrata za vrijeme i neposredno po završetku utakmice Rijeka-Inter Zaprešić HNK Rijeka je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 20.000 kuna (čl. 88 DP HNS).

Na utakmici Hajduk-Dinamo od strane gostujućih navijača evidentirano je paljenje četiri baklje od kojih su dvije ubačene u ograđeni dio terena dok je od strane pripadnika navijačke skupine Torcida na sjevernoj tribini tijekom utakmice zabilježeno paljenje 47 baklji (6 bačeno na tartan, dvije na teren kod sjevernog gola), 3 dimne kutije, 2 stroba (jedan na tartan stazu) i 8 topovskih udara.

Također, na fotografijama akreditiranog fotografa objavljenim u medijima zabilježen je na ogradi sjeverne tribine navijač s maskom na licu, dvije upaljene baklje u rukama te u majici s neprihvatljivim natpisom. Zbog prekršaja iz članka 67. DP HNS GNK Dinamo je kažnjen novčanim iznosom od 7.000 kuna dok je HNK Hajduk zbog prekršaja iz članka 67. i 88. DP HNS kažnjen ukupnom novčanom kaznom u iznosu od 75.000 kuna.

Zbog prekršaja momčadi iz članka 54. DP HNS-a s 5.000 kuna kažnjen je NK Inter-Zaprešić (8 opomena).

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 09:05